”Minullakin hiukset harvenevat, olen siis vammainen”– Konttori-tähti Ricky Gervais irvailee Jada Pinkett Smithin puolustajille

AOP

Koomikolla on omaakin kokemusta gaalojen juontamisesta.

Koomikko Ricky Gervais on ottanut kantaa Will Smithin tapaukseen. Konttori-sarjasta tunnettu brittinäyttelijä vitsailee nyt niiden kustannuksella, jotka ovat sosiaalisessa mediassa kutsuneet Jada Pinkett Smithin alopeciaa vammaksi.

Alopecia on hiustenlähtöä aiheuttava sairaus. Puhetta pitävä Chris Rock vitsaili Oscar-gaalassa Will Smithin vaimon ajellusta päästä viittauksella G.I. Jane -elokuvaan. Smith vastasi letkautukseen marssimalla lavalle ja lyömällä Rockia kasvoihin.

Gervais kertoo Twitterissä julkaistussa videohaastattelussa, että vitsi ei ollut kovin paha. Hänen mielestään se on kilteintä, mitä hän itse olisi sanonut.

Brittilehti Daily Mail on julkaissut videohaastattelun verkkosivuillaan.

”Jonkun mielestä siinä vitsailtiin [Jadan] olevan vammainen. Minullakin hiukset harvenevat, olen siis vammainen. Voin siis parkkeerata invapaikalle”, Gervais letkautti.

”Lisäksi olen lihava. Se on sairaus. Olen lihava kalju, minunhan pitäisi v***u soikoon saada avustuksia!”

”Vitsin takia ei saa lyödä ihmisiä, oli vitsi miten huono tahansa. Eikä se ollut edes huono!”

 

Gervais on aiemminkin ottanut kantaa tapaukseen ja sanonut, että hän ei olisi missään nimessä vitsaillut Jadan hiustenlähdöstä vaan mieluummin hänen ”poikaystävästään”.

Gervaisilla on kokemusta roisien vitsien kertomisesta palkintogaaloissa. Vuoden 2020 Golden Globe -gaalassa hän heitti monenlaista ikimuistoista läppää.

”Jos voitat, ota palkinto vastaan, kiitä agenttiasi, jumalaasi ja painu sitten helvettiin”, hän kehotti näyttelijäkollegoitaan.

 

Aiheeseen liittyvät jutut