Mitä yhteistä on Oppenheimerilla ja Jurassic Parkilla? Fanit bongasivat hämmästyttävän yksityiskohdan 30 vuoden takaa

Kuka on Dennis Nedryn tietokoneeseen kiinnitetyn valokuvan mies? Näyttää jotenkin tutulta.

28.8.2023 16:00

Jurassic Park on ollut lukuisten leffafanien jättisuosikki jo 30 vuoden ajan, mutta aiemmin erästä pientä yksityiskohtaa ei kovin moni ole huomannut. Nyt tarkkasilmäiset dinoleffan ystävät ovat bonganneet kiinnostavan yksityiskohdan.

Erään kohtauksen taustalla häämöttävässä valokuvassa näkyy itse J. Robert Oppenheimer: mies, joka keksi atomipommin. Christopher Nolanin tuoreen Oppenheimer-elokuvan ansiosta myös nuoremmat sukupolvet tunnistavat hänet.

Valokuvan yläpuolelle Nedry on piirtänyt ajatuskuplan, jossa näkyy atomipommin räjähdys. Toinen post-it-lappu sanoo Beginning of the baby boom. Mitä tämä merkitsee?

Kuten Jurassic Park -elokuvan nähneet luultavasti muistavat, Wayne Knightin esittämä Nedry on tietokoneohjelmoija, joka varastaa dinosaurusten alkioita myydäkseen niitä edelleen.

Ehkä hän katsoo ylös Oppenheimeriin, joka sai mahdollisuuden leikkiä Jumalaa ja muuttaa maailmaa, vaikka se merkitsikin tuhoavan aseen vapauttamista. Vai vertaako hän Oppenheimeria pomoonsa Hammondiin, joka ei ymmärrä keksintönsä ikäviä seurauksia?

Jurassic Parkin hahmot kohtasivat Oppenheimerin tapaan vaikeita moraalisia kysymyksiä. Steven Spielbergin seikkailuelokuva kuvaa, kuinka tieteellinen kehitys saattaa johtaa traagisiin seurauksiin.

Oppenheimerin valokuva on näppärä pieni yksityiskohta, jonka ohjaaja (tai hänen lavastajansa) on lisännyt korostaakseen tätä ajatusta. Tähän yksityiskohtaan on laajemmin kiinnitetty huomiota vasta nyt, kun kolmekymmentä vuotta on kulunut.

Lähde: Moviezine

Lisää luettavaa