Muistatko Cliffhanger-näyttelijätär Janine Turnerin? Tältä hän näyttää nyt

”Nättien tyttöjen” roolit eivät kelvanneet.

10.12.2023 13:30

Näyttelijä Janine Turner täytti 6. joulukuuta 61 vuotta. Hän näytteli supersuositussa Villi pohjola -sarjassa 90-luvulla sekä Renny Harlinin ohjaamassa Cliffhanger (1993) -toimintaelokuvassa, jonka näyttelijänä nähtiin myös Sylvester Stallone. 80-luvulla Turner puolestaan nähtiin monessa Dallasin jaksossa.

Turner aloitti uransa saippuasarjoissa, mutta ei suostunut ottamaan enää ”nättien tyttöjen” rooleja vastaan. Tästä koitui taloudellisia ongelmia, ja kun hän sai lopulta roolin Villi pohjola -sarjasta, hänellä olikin enää kahdeksan dollaria rahaa jäljellä. Sarjassa hän esitti lentäjä Maggie O’Connellia, ja rooli teki hänestä maailmanlaajuisesti tunnetun nimen.

Cliffhanger.

Villi pohjolan jälkeen Turner teki elokuvia, ja hän näyttelee vielä nykyäänkin, mutta hänen kiinnostuksensa siirtyi politiikkaan. Hänestä tuli aktiivinen republikaani, joka tuki Sarah Palinia vuoden 2008 kampanjassa.

Hänen aikaansa vievät myös kirjojen ja kolumnien kirjoittaminen. Lisäksi hän työskentelee Washington Examiner -lehden toimittajana ja radiojuontajana Dallasissa.

Viimeisimpiä rooleja häneltä on vuoden 2021 tv-elokuva Taking the Reins. Leffa kertoo avioeroon päätyneestä kirjailijasta, joka palaa perheensä maatilalle. Vuonna 2023 häneltä puolestaan ilmestyi pienen budjetin lännenelokuva Birthright Outlaw.

Birthright Outlaw.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Janine Turnerista

Lähti kotoaan 15-vuotiaana ja sai pestin mallitoimiston mallina.

Asuu tyttärensä kanssa tilallaan Texasissa.

Hänellä on hevonen nimeltään Maggie.

Janine Turner on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Autismidiagnoosin saanut näyttelijä Daryl Hannah täytti 63 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa