Muistatko Englantilainen potilas -leffan glamöörin kaunokaisen? Nuorekkaana säilynyt Kristin Scott Thomas täytti 63 vuotta

Scott Thomasilla on erikoinen yhteys Scarlett Johanssoniin.

24.5.2023 05:30

Kristin Scott Thomas on tehnyt pitkän ja vakuuttavan uran näyttelijänä, ja tuotteliaalla tähdellä on IMDb:ssä listattuna 96 eri tuotantoa, joissa hän on ollut mukana. Scott Thomasilla on juhlapäivä, sillä hän täyttää tänään 63 vuotta.

Scott Thomas on brittiläinen näyttelijä, jolla on myös ranskan kansalaisuus. Hän on saanut BAFTA-ehdokkuuden viisi kertaa, ja hän voitti sellaisen sivuosasta elokuvassa Neljät häät ja yhdet hautajaiset (1994).

Neljät häät ja yhdet hautajaiset (1994).

Scott Thomas on mahdollisesti tunnetuin suurelle yleisölle Anthony Minghellan ohjaamasta elokuvasta Englantilainen potilas (1996). Hienossa ja riipaisevassa draamaleffassa näytteli myös Ralph Fiennes, ja molemmat saivat elokuvasta Oscar-ehdokkuuden. He jäivät kuitenkin ilman palkintoa.

Leffa sai kaikkiaan peräti yhdeksän Oscar-ehdokkuutta, ja pystit kotiinsa veivät muun muassa ohjaaja Minghella sekä elokuvassa niin ikään näytellyt Juliette Binoche.

Englantilainen potilas (1996).

Muita leffoja, joissa Scott Thomas on nähty ovat muun muassa Mission: Impossible (1996), Gosford Park (2001), Only God Forgives (2013), Tomb Raider (2018) ja Synkin hetki (2017), jossa hän näytteli yhdessä Gary Oldmanin kanssa.

Kristin Scott Thomas ja Gary Oldman elokuvassa Synkin hetki (2017).

Oldmanista puheen ollen, Scott Thomas ja Oldman palasivat kollegoiksi hyvän vastaanoton saaneessa vakoojasarjassa Slow Horses (2022), josta on nähty tähän mennessä kaksi kautta. Lisää kausia on luvassa, ja sarja on katsottavissa Apple TV Plussassa.

Slow Horses (2022).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Scott Thomasista.

Hän pitää itseään enemmän ranskalaisena kuin brittiläisenä, koska hän on asunut Pariisissa 19-vuotiaasta saakka. Scott Thomas myös puhuu ranskaa sujuvasti ja näyttelee ranskalaisissa elokuvissa. Mainittakoon myös, että hän lauloi ranskaksi elokuvassa Neljät häät ja yhdet hautajaiset.

Hänen valintansa elokuvaan Englantilainen potilas ei sujunut ongelmitta. 20th Century Fox halusi rooliin tunnetumman näyttelijän, ja lobbasi rooliin erityisesti Demi Moorea. Tuottajat kuitenkin halusivat Scott Thomasin rooliin, eivätkä he perääntyneet kannassaan.

20th Century Fox päätti vetäytyä projektista, ja näyttelijät ehtivät olla muutaman viikon kuvauspaikalla Italiassa epätietoisena siitä, aletaanko elokuvaa kuvata vai ei. Leffan otti onneksi viime hetkellä huomaansa Miramax.

Vielä viimeisenä triviana, Scott Thomas on näytellyt Scarlett Johanssonin hahmojen äitiä kahdessa elokuvassa. Ne ovat Hevoskuiskaaja (1998) ja Kuningattaren sisar (2008).

Kristin Scott Thomas jakaa julkaisuja Instagramissa. Alla niistä muutamia sekä Slow Horses -vakoojasarjan traileri.

Lähde: Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa