Nämä 15 yllättävää näyttelijää nähtiin melkein Bond-pahiksina – Anthony Hopkinsia lähestytty useasti, Gary Oldman, Al Pacino…

Bond-historia voisi olla hyvin erilainen.

Vähän aikaa sitten uutisoitiin, että Jasper Pääkkönen kävi koekuvauksissa Safinin rooliin 007 No Time to Die -elokuvaa varten. Myös monta muuta näyttelijää on harkittu Bondin vihamiesten rooleihin. Screen Rant kokosi listan, jolla on yllättäviäkin nimiä.

Näyttelijälegenda Christopher Lee nähtiin Scaramangana 007 ja kultainen ase -elokuvassa, mutta Ian Fleming oli kysynyt häntä jo ensimmäiseen Bond-seikkailuun Salainen agentti 007 ja tohtori No nimipahiksen osaan. Fleming ei kuitenkaan silloin tiennyt, että rooliin on jo palkattu Joseph Wiseman. Lee ei ollut myöskään ensimmäinen valinta Scaramangaksi – Jack Palancea yritettiin saada rooliin.

Mark Strong kävi koekuvauksessa Renardin roolia varten Pierce Brosnanin elokuvaa Kun maailma ei riitä ajatellen. Strong oli kuitenkin ryypännyt tulevan Bond-tähti Daniel Craigin kanssa edellisenä iltana, ja ajattelee krapulan vieneen hänen mahdollisuutensa. Ensiksi roolia tarjottiin ilmeisesti Jean Renolle, mutta hän jättäytyi pois henkilökohtaisten syiden takia. Lopulta Robert Carlyle sai roolin.

Chiwetel Ejioforia pyydettiin tietojen mukaan näyttelemään Ernst Stavro Blofeldia 007 Spectreen, mutta syystä tai toisesta hän ei ottanut roolia vastaan. Christoph Waltz sai roolin. Myös Gary Oldman oli korkealla listoilla. 007 Vaaran vyöhykkeellä elokuvassa nähtiin Joe Don Baker Whitakerin roolissa, mutta myös Lee Van Cleefia harkittiin.

Anthony Hopkinsia on tavoiteltu sen sijaan useita kertoja erilaisiin rooleihin. Ensin hän kieltäytyi James Bondin roolista Sean Conneryn aikakauden jälkeen. Kun 007 ja Kultainen silmä sai ensi-iltansa, hänet haluttiin 006:den rooliin, jonka lopulta sai Sean Bean. Hopkinsia tavoiteltiin vielä Huominen ei koskaan kuole -elokuvan Elliot Carverin rooliin, jonka lopulta teki toinen Kaksi paavia -elokuvan näyttelijä Jonathan Pryce.

007 ja Kultasormi elokuvaan Auric Goldfingeriksi haluttiin alunperin Orson Welles. Hänen palkkapyyntönsä oli kuitenkin liian korkea, joten roolin sai Gert Fröbe. Octopussyssa kenraali Orlovina nähtiin Steven Berkoff, mutta myös Rutger Haueria harkittiin.

007 ja kuoleman katse -elokuvan parasta antia on Christophen Walkenin Max Zorin. Ennen hänen astumistaan rooliin, harkittiin ensin useita poptähtiä. Ensimmäisenä listalla oli David Bowie, joka kieltäytyi kun ei pitänyt käsikirjoituksesta. Bowie teki myös mielummin toisen produktion, Labyrintti -elokuvan. Mick Jagger ja Sting kieltäytyivät myös elokuvasta. Sen sijaan poptähti saatiin toiseen rooliin, kun Grace Jones roolitettiin mukaan.

Bolivialainen kenraali Medrano 007 Quantum of Solacessa on hyvin epämuistettava hahmo. Ehkä asia olisi toisin, jos Joaquín Cosíon sijaan roolissa olisi ollut Al Pacino. Jotkut lehdet uutisoivat aikanaan, että Pacino olisi nähty tässä pienessä roolissa, mutta lopulta niin ei syystä tai toisesta käynytkään.

Elokuvassa 007 rakastettuni Curd Jürgens nähtiin Karl Strombergin roolissa, mutta James Masonia myös harkittiin. Maud Adams nähtiin nimiroolissa Octopussyssa, mutta Faye Dunawayta harkittiin myös rooliin. Dunaway oli kuitenkin liian kallis.

Siinä missä Michael Lonsdale teki hienon roolin Hugo Draxina Kuuraketissa, rooliin pohdittiin myös Frank Sinatraa. Sinatra oli ehdolla myös laulamaan tunnarin, mutta kumpikaan ajatus ei toteutunut.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut