Natalie Portman saa eniten palautetta 90-luvun Leon-elokuvasta – sanoi nyt leffan olevan vaivaannuttava

Kommentoi myös ohjaaja Luc Bessonia kohtaan esitettyjä väitteitä.

16.5.2023 04:30

Hollywood-näyttelijä Natalie Portman muistetaan hyvin elokuvasta Leon (1994). Hän näytteli siinä 12-vuotiasta tyttöä, joka ystävystyy naapuruston palkkatappajan kanssa.

Elokuva on jäänyt ihmisten mieliin, ja Portman sanookin saavan siitä eniten palautetta.

– Se on elokuva, jota rakastetaan edelleen, ja ihmiset puhuvat minulle siitä enemmän kuin melkein mistään, mitä olen ikinä tehnyt, Portman kertoi The Hollywood Reporterille.

Hän näkee elokuvassa myös muuta kuin pelkkää positiivista.

– Se antoi minulle urani, mutta kun sitä katsoo nyt, siinä on todellakin vähintäänkin vaivaannuttavia puolia. Joten kyllä, se on minulle monimutkaista, Portman jatkoi.

Luc Bessonin ohjaamassa elokuvassa voi halutessaan nähdä epäsopivan puolen Jean Renon näyttelemän palkkatappajan ja Portmanin pikkutytön välillä. Siksi Portmankin näkee elokuvassa vaivaannuttavia asioita.

Leon (1994).

Haastattelussa nousi esiin myös Besson ja häntä kohtaan esitetyt väitteet. Besson joutui oikeuteen, kun näyttelijä Sand Van Roy väitti Bessonin raiskanneen häntä kahden vuoden ajan. Monet muut naiset esittivät niin ikään julkisesti syytöksiä. Oikeus lopetti Van Roy -oikeusjutun käsittelyn vuonna 2019 todisteiden puutteen vuoksi.

Portman kommentoi THR:n haastattelussa Bessonia kohtaan esitettyjä syytöksiä.

– Se on katastrofaalista, Portman sanoi väitteistä.

Hän pohti Bessonin kanssa työskentelyä Leon-elokuvassa, ja Portman antoi ymmärtää kuvausten menneen ilman ongelmia, joita ainakaan hän olisi todistanut.

– En todellakaan tiennyt. Olin töissä oleva lapsi. Olin lapsi. Mutta en halua sanoa mitään, mikä vähättelisi jonkun kokemusta, Portman sanoi.

Portmanin seuraava rooli on elokuvassa May December. Elokuva kertoo näyttelijättärestä, joka tekee taustatyötä vanhasta, maata vavisuttaneesta julkisesta romanssista.

Elokuvassa nähdään myös Julianne Moore ja Charles Melton. Se saa ensi-iltansa 20. toukokuuta Cannesissa.

Lähde: NME, BBC

Lisää luettavaa