Neil Patrick Harris puolustaa heteronäyttelijöitä homorooleissa: ”Ohjaaja ei voi vaatia näyttelijää olemaan homo tai hetero”

Näyttelijä pohtii myös kuka voi määritellä kenenkään seksuaalisen suuntautumisen.

28.1.2021 17:31

Näyttelijä Neil Patrick Harris kertoi The Timesille, että haluaa näyttelijöiden saavan mahdollisimman paljon erilaisia rooleja. Avoimesti homoseksuaali Harris puolustaa myös heteronäyttelijöiden roolittamista homorooleihin.

”Näyttelijänä toivon, että sitä voisi olla näkyvä vaihtoehto kaikenlaisiin erilaisiin rooleihin. Näyttelin sarjassa Ensisilmäyksellä (How I Met Your Mother) yhdeksän vuoden ajan hahmoa, joka ei ole lähelläkään minua itseäni”, Harris sanoo.

Hänen mukaansa Älä kerro äidille (Queer as Folk) oli käännöskohta sille, kuinka homohahmoja kuvattiin televisiossa. ”Esimerkiksi kuinka seksikkäät miehet käyttäytyivät päärooleissa ja tekivät tärkeitä asioita, eivätkä olleet vain koomisia sivuhahmoja.”

”Minusta on jotain seksikästä siinä, kun roolittaa heteronäyttelijän homorooliin, jos he ovat valmiita laittamaan paljon peliin. Jos julistaa, että ei koskaan tee homorooleja, saattaa menettää paljon mahdollisuuksia”, Harris ajattelee.

Hän aikoo myös jatkaa heteroroolien näyttelemistä. ”Maailmassa jossa elämme ohjaaja ei oikein voi vaatia näyttelijää olemaan homo tai hetero. Kuka määrittelee kuinka homo joku on?”

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia