Netflix on päättänyt lopettaa megakalliiden elokuvien tekemisen

Ihan fiksu päätös, kun miettii minkätasoisia nämä elokuvat ovat olleet.

1.6.2022 20:36

Netflix sai melko huonon tuloksen ensimmäisellä vuosikvartaalillaan. Senpä takia streamijätti on päättänyt lopettaa megakalliiden elokuvien tekemisen.

Ja jos totta puhutaan, niin ehkä se on hyvä päätös, sillä Netflixin elokuvat eivät ole olleet järin hyviä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Martin Scorsesen The Irishman maksoi 175 miljoonaa dollaria, Will Smithin tähdittämän Brightin hintalappu oli 60 miljoonaa, Red Notice maksoi jo 200 miljoonaa ja tulevan The Gray Manin hinta on myös noin 200 miljoonaa dollaria.

Netflix on tuottanut myös muun muassa 6 Undergroundin ja The Adam Projectin, jotka olivat myös erittäin kalliita projekteja.

Netflix aikoo jatkossa keskittää tuotantonsa pienempiin projekteihin, eli kuten eräs sisäpiiriläinen sanoo: ”Heillä oli tapana näyttää vihreää valoa aivan mille tahansa projektille, kunhan he saivat houkuteltua nimitekijät mukaan. Vapaiden käsien aikakausi on nyt ohitse.”

Netflix menetti ensimmäisessä kvartaalissa tilaajia. Se on ensimmäinen kerta yhtiön historiassa.

On vaikea sanoa miten tämä vaikuttaa Netflixin tuleviin tuotantoihin kuten Red Noticen jatko-osaan tai seuraaviin Knives Out -elokuviin, jotka ovat kuitenkin sitä megakallista osastoa.

Lähde: Screenrant

Lisää luettavaa