Netflixissä on nyt klassikkodokkari vuodelta 1977 – mukana muuan Schwarzenegger

IMDb-arvosana on 7,3.

20.3.2024 08:00

Netflixin valikoimassa on nyt dokumenttielokuva Arnold on rautaa (Pumping Iron, 1977).

Amatööri- ja ammattilaiskehonrakentajat valmistautuvat vuoden 1975 Mr. Olympia- ja Mr. Universum -kilpailuihin, kun viisinkertainen mestari Arnold Schwarzenegger puolustaa Mr. Olympia -titteliään Serge Nubretia ja ujoa, nuorta Lou Ferrignoa vastaan.

Ohjaajana Robert Fiore ja George Butler. Dokkarissa on mukana Schwarzeneggerin ja Ferrignon lisäksi muun muassa Mike Katz, Franco Columbu, Serge Nubret, Marianne Claire sekä Ed Corney.

Elokuvaa kuvattiin 100 päivän ajan ennen Mr. Universum- ja Mr. Olympia -kilpailuja ja myös kilpailujen aikana. Valitettavasti elokuvantekijöiltä loppui budjetti dokkarin loppuunsaattamiseksi, ja tuotanto pysähtyi kahdeksi vuodeksi.

Lopulta Schwarzenegger ja muut elokuvassa esiintyvät kehonrakentajat auttoivat keräämään varoja dokkarin valmistumiseksi, ja se julkaistiin vuonna 1977. Elokuvasta tuli kassamenestys, joka teki Schwarzeneggeristä tunnetun. Leffa auttoi inspiroimaan 1980-luvun fitness-villitystä, ja dokkarin julkaisun jälkeen kuntosalien määrä kasvoi Yhdysvalloissa huomattavasti. Alla traileri.

Lue myös: Työjumista selvinnyt hehkeä Alexandra Daddario täytti 38 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia