Nicolas Cage on metallimusa- ja kauhufani – hehkuttaa black metalia ja hengailee Metallican Kirk Hammettin kanssa

Cage on kyllä yllätysten mies.

27.1.2023 12:41

Metallimusalehti Metal Hammer -haastatteli Nicolas Cagea ja kyseli tämän intohimoisesta suhteesta metallimusaan.

Cage on pitänyt kauhuleffamaratoneja Rob Zombien kanssa ja diggailee black metalia, koska hänen poikansa Weston on ollut bm-bändeissä, kuten Eyes of Noctum ja Arsh Anubis.

– Weston innostui Norjassa suositusta black metalista. Black metalilla on edelleenkin huono maine, koska kirkot paloivat ja niin edelleen, mutta sehän on pohjimmiltaan klassista musiikkia. Weston kuunteli Dimmu Borgiria ja vastaavia bändejä. Pidin niiden laulajia aivan mahtavina, ja biisithän ovat saaneet inspiraationsa klassisesta musiikista. Metallimusan juuret löytyvätkin mielestäni klassisesta musiikista, kuten Bachista, Wagnerista ja Beethovenista. Samaa ei voi sanoa monesta muusta musiikkityylistä, jotka pohjautuvat gospeliin ja afrikkalaisen musiikkiin. Se kertonee paljon, Cage tarinoi.

Cage on hengaillut Johnny Ramonen ja Rob Zombien kanssa, eikä hänen muutkaan muusikkokaverit yllätä.

Tom Waits ja Metallican Kirk Hammett ovat kavereitani. Tutustutin heidät Johnnyyn ja hän taas tutustutti minut Pearl Jamin Eddie Vedderiin. Meillä oli tällainen kauhuleffafriikkien ja musiikkidiggareiden pikkupiiri.

Ramone oli Cagen best manina, kun hän meni naimisiin Lisa Marie Presleyn kanssa. Ramone itse asiassa tutustutti Cagen ja Zombien keskenään.

Lue Cagen pitkä haastattelu Metal Hammerista.

Lisää luettavaa