Nyt Disney Plussassa: Sean Conneryn uran viimeisimpiä elokuvia – tähden ”skottilaiset tavat” auttoivat elokuvan budjetissa

IMDb-arvosana on 6,3.

9.9.2022 04:30

Disney Plussassa on nyt elokuva Ansa viritetty (1999).

Robert ”Mac” MacDougal on maailman mestarillisimman taidevarkaan mainetta nauttiva herrasmies. Epäilyt kohdistuvatkin heti Maciin kun New Yorkissa häviää korvaamattoman arvokas Rembrandt. Seikkailu vie tarinan päähenkilöt Lontoon ja Skotlannin länsisaariston kautta Kuala Lumpuriin, teknologiakehityksen ytimeen Malesiaan. Lopulta edessä odottaa uskalias miljardikeikka, joka ajoittuu uuden vuosituhannen sarastukseen.

Ohjaajana toimii Jon Amiel. Pääosissa nähdään Sean Connery, Catherine Zeta-Jones, Will Patton, Maury Chaykin ja Ving Rhames.

Conneryn ”skottilaiset tavat” auttoivat siinä, että elokuva jäi kaksi miljoonaa dollaria alle budjetin. Connery ajoi omaa autoaan sen sijaan että olisi palkannut kuljettajan. Hän myös lensi tavallisilla matkustajakoneilla yksityisten sijaan.

Connerylta ilmestyi tämän jälkeen vielä kaksi elokuvaa – Elämän edessä (2000) ja Herrasmiesliiga (2003). Myöhemmin häntä ei enää valkokankailla näkynyt. Alla traileri.

Lisää luettavaa