Nyt Elisa Viihde Viaplayssa: Ensiluokkainen draama surkeasta siniverisestä

IMDb-arvosana on 6,6.

10.10.2022 13:17

Elisa Viihde Viaplayssa on nyt elokuva Spencer (2022).

Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioliitto on jo pitkään ollut vaakalaudalla. Vaikka huhut pettämisestä ja avioerosta kiertävät, kuningattaren Sandringhamin kartanossa vietettävän joulun ajaksi julistetaan välirauha. Ohjelmassa on aterioita ja metsästystä – Diana tuntee kyllä pelin säännöt. Mutta tänä vuonna kaikki tulee olemaan toisin. Spencer on kuvaus siitä, mitä noiden muutamien kohtalokkaiden päivien aikana kenties tapahtui.

Ohjaajana Pablo Larraín. Näyttelijöinä Kristen Stewart, Jack Farthing, Sally Hawkins, Timothy Spall, Sean Harris sekä Thomas Douglas.

Episodi antoi elokuvalle neljä tähteä:

”Stewart, ehkä hieman yllätyksellisesti, loistaa pääroolissa. Vaikka näyttelijättären aksentti ja puhe on välillä ontuvaa, Stewart hehkuu valkokankaalla ja kommunikoi Dianan vaikeudet ilman hysteriaa tai yliampuvaa melodraamaa. Stewartin roolisuorituksesta puhkuu sekä kuninkaallisuutta, tiettyä hillittyä arvokkuutta että tavanomaisuutta, lähes rahvaanomaisuutta. Prinsessaa Diana kutsuttiin usein ihmisten prinsessaksi, koska hänet tunnettiin myötätunnostaan ja suopeudestaan, ja Stewart vangitseekin nämä ominaisuudet hyvin.”

Prinsessa Dianan entinen henkivartija Ken Wharfe sanoi Stewartin roolista, että Stewart on näyttelijöistä lähimpänä Dianaa. Wharfen mukaan hän onnistui Dianan maneereissa parhaiten. Mainittakoon myös, että elokuvassa nähtävä Dianan ja hänen lapsiensa peli-ilta on repliikeiltään improvisoitu. Alla traileri.

Lue myös: Tapettu sarjamurhaaja Dahmer halusi itse muiden vankien sekaan – teki sitten virheen sairaalla huumorillaan ja ruokaleikeillään – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa