Nyt Viaplayssa: Mitenkäs se vuoden 2003 sota alkoikaan… – tositapahtumiin perustuva vakoojatrilleri on kelpo kamaa

IMDb-arvosana on 7,3.

29.1.2022 02:43

Elisa Viihde Viaplayn valikoimaan on lisätty elokuva Official Secrets (2019).

Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo brittiläisen tiedusteluasiantuntijan Katharine Gunin riipaisevan tarinan. Gun käsittelee työkseen salaisia asiakirjoja. Eräänä päivänä vuonna 2003, Irakin sodan kynnyksellä, Gun saa NSA:lta järkyttävän muistion.

Yhdysvallat pyytää Britannian apua kerätäkseen YK:n turvallisuusneuvoston jäsenistä arveluttavia tietoja, joilla kiristää heitä puoltamaan Irakin miehitystä. Gun ei voi vain katsoa, kuinka maailma vedetään laittomaan sotaan, joten hän päättää uhmata hallitustaan ja vuotaa muistion medialle. Siitä alkaa paisuva tapahtumien ketju, joka sytyttää kansainvälisen tulimyrskyn, paljastaa laajan poliittisen salaliiton ja asettaa Gunin perheineen välittömään vaaraan.

Näyttelijöinä Keira Knightley, Matt Smith, Ralph Fiennes, Adam Bakri, Matthew Goode sekä Rhys Ifans. Ohjaajana Gavin Hood.

Kun elokuva alun perin julkistettiin vuonna 2016, sekä ohjaaja että päänäyttelijät olivat eri henkilöitä. Alkuperäinen ohjaaja oli Justin Chadwick. Natalie Dormerin piti näytellä päähenkilöä Katharine Gunia. Paul Bettany oli Martin Bright. Martin Freeman oli yhdistelmä Peter Beaumontista (jota näytteli Matthew Goode varsinaisessa elokuvassa) ja Ed Vulliamysta. Harrison Fordin piti esiintyä veteraani CIA:n agenttina ja Anthony Hopkinsin piti näytellä eläkkeellä olevaa kenraalia. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Netflixissä: Erinomainen historialeffa häikäisevillä tähdillä – Keira Knightley oli menettää roolin ulkonäkönsä vuoksi – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia