Nyt HBO Maxissa: Jösses mitä aivopainia tämä toimintaleffa on – ohjaaja käytti ideoidensa hiomiseen yli vuosikymmenen

IMDb-arvosana on 7,3.

18.3.2024 04:30

Muokattu 18.3.2024 kello 16:22. Lentokone rullasi päin hangaaria, ei lentänyt.

HBO Maxin tarjonnassa on Christopher Nolanin ohjaama elokuva Tenet (2020). Nolan käytti käsikirjoituksen kirjoittamiseen yli viisi vuotta ja keskeisten ideoiden pohtimiseen yli vuosikymmenen.

Nolan ei tyydy tavalliseen agenttitarinaan, vaan katsoja pääsee jälleen erikoiselle matkalle, jota ei ilmeisesti täysin tarvitse edes ymmärtää. Ohjaaja Nolan sanoi, että katsojan tulisi vain ”tuntea” elokuva. Tarinassa ollaan kansainvälisen vakoilun maailmassa, jossa agentti saa erikoisen tehtävän kontolleen.

Episodin neljän tähden arvostelussa elokuvaa ei pidetty Inceptionin kaltaisena mestariteoksena:

”Tenetissä on valitettavasti myös puutteita. Epäonnistuneinta elokuvassa on Branaghin esittämä arkkikonna Andrei Sator. Branagh lausuu repliikkinsä paksulla slaavilaisella aksentilla, ja lopputulos on paitsi epäuskottava myös tahattoman koominen. Tyypin pitäisi olla kasvanut Neuvostoliitossa, mutta silti hän siteeraa T.S. Eliotia ja muuta anglosaksista runoutta kuin olisi opiskellut brittiläisessä sisäoppilaitoksessa Nolanin kanssa samassa pulpetissa. Andrei Sator sopisi paremmin Austin Powersin viholliseksi.”

Näyttelijöinä John David WashingtonRobert PattinsonElizabeth Debicki sekä Kenneth Branagh.

Tuotantoryhmä osti oikean 747-matkustajalentokoneen, joka rullattiin päin hangaaria. Temppu toteutettiin kokonaan oikeasti, ilman visuaalisia tehosteita tai tietokonegrafiikkaa.

Nolan oli alun perin suunnitellut käyttävänsä miniatyyrejä ja lavasteita, mutta tuotantoryhmä löysi kuvauspaikkoja etsittäessä valtavan määrän vanhoja lentokoneita, joten he päättivät tehdä kohtauksen aidolla koneella. Alla traileri.

Lue myös: Tietovisa, osa 8: Kaikki tunnistavat kuvien näyttelijät! Mutta muistatko nimet? Testaa! – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia