Nyt HBO Maxissa: Kummisetien ohella yksi parhaita Al Pacinon nuoruuden elokuvia – lähes improvisoidun leffan IMDb-arvosana on 8,0

IMDb-arvosana on 8,0.

9.2.2022 22:45

HBO Maxiin on lisätty katsastamisen arvoinen leffa Hikinen iltapäivä (1975).

Tositapahtumista ammentavassa elokuvassa Al Pacinon näyttelemä Sonny ryöstää kumppaninsa kanssa pankin New Yorkissa. Tilanne ajautuu piiritystilanteeseen ja mediahässäkkään.

Näyttelijöinä Pacinon lisäksi muun muassa John Cazale ja Penelope Allen. Ohjauksesta vastaa Sidney Lumet.

Vaikka Pacino oli suostunut näyttelemään Sonnyn roolia, tähti kertoi Lumetille tuotannon alussa, ettei hän voinut tehdä sitä. Pacino oli juuri kuvannut Kummisetä osa II:n (1974), joten hän oli fyysisesti uupunut ja masentunut. Metodinäyttelijänä Pacino ei nauttinut ajatuksesta, että hän joutuisi ajamaan itsensä joka päivä lähes hysteriaan. Lumet hyväksyi pitkin hampain näyttelijän päätöksen ja lähetti käsikirjoituksen Dustin Hoffmanille. Pacino muutti mielensä kuultuaan, että Lumet harkitsi hänen kilpailijaansa Hoffmania rooliin.

Suuri osa elokuvan dialogista on improvisoitua, mutta leffa kunnioittaa kuitenkin alkuperäisen käsikirjoituksen rakennetta. Harjoiteltuaan kolme viikkoa näyttelijöidensä kanssa, Sidney Lumet hyödynsi harjoituksissa nähdyt ja kuullut improvisaatiot, ja muokkasi lopullisen käsikirjoituksen. Alla traileri.

Lue myös: Nyt HBO Maxissa: Ehkä paras Keanu Reevesin roolisuoritus – laski palkkaansa, jotta mukaan saatiin legendaarinen elokuvatähti – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia