Iso osa Oscar-ehdokkaista nähtävillä suoratoistossa – 12 Oscarin ehdokas Netflixissä, 10 Oscarin ehdokas HBO Maxilla…

Monta näkee kotoa, moni tulossa teattereihin.

8.2.2022 18:30

Moni Oscar-ehdokkuuden saanut elokuva on jo nähtävissä kotoa käsin jostakin suoratoistopalvelussa. Tässä jutussa listataan tärkeimmät elokuvat, jotka jo löytyvät jostakin striimipalvelusta, tai jotka ovat saamassa ensi-iltansa elokuvateattereissa Suomessa. Episodi listasi aiemmin ehdokkaat täydelliselle listalle.

HBO Maxilta voi katsoa kymmenen Oscarin ehdokkaan (mm. paras elokuva), Denis Villeneuven Dyynin. Myös parhaan elokuvan ja miespääosan (Will Smith) ehdokas King Richard: Williamsien tarina on nähtävillä HBO Maxilla. Elokuva sai yhteensä kuusi ehdokkuutta.

Amazon Prime Videolla on nähtävissä kolmen Oscarin ehdokas, Aaron Sorkinin Being the Ricardos, josta Javier Bardem, Nicole Kidman ja J.K. Simmons saivat Oscar-ehdokkuudet. Maskeerauksesta ja hiussuunnittelusta ehdokkuuden saanut Prinssille morsian 2 on myös Prime Videolla.

Apple TV Plus -palvelusta sen sijaan voi katsoa Joel Coenin Shakespeare-tulkinnan The Tragedy of Macbeth, joka sai kolme ehdokkuutta, muun muassa Denzel Washingtonille parhaasta miespääosasta.

Disney Plussalta näkee kolmen Oscarin ehdokkaan, animaatio Encanton, sekä tietysti kaksi muuta animaatio-ehdokasta Luca, sekä Raya ja viimeinen lohikäärme. Puvustuksen ehdokas Cruella on myös Disney Plussalla, kuten myös erikoisefekteistä noteeratut Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ja Free Guy.

Netflix juhlii jälleen: Jane Campionin The Power of the Dog sai 12 ehdokkuutta, eniten koko vuonna. Ehdokkuuksiin lukeutuu parhaan elokuvan lisäksi miespääosa Benedict Cumberbatchille, naissivuosa Kirsten Dunstille, kaksi miessivuosaa, ohjaus ja niin edelleen. Myös kansainvälisen elokuvan Oscaria tavoitteleva Paolo Sorrentinon The Hand of God on katsottavissa.

Netflixistä näkee myös neljän Oscarin ehdokkaan (mm. paras elokuva, alkuperäinen käsikirjoitus) Don’t Look Up, animaatio-ehdokkaan Mitchellin perhe ja koneiden kapina, sekä Andrew Garfieldille Oscar-ehdokkuuden tuoneen musikaalin tick, tick… BOOM!.

Elokuvateattereissa nähdään parhaillaan Guillermo del Toron Nightmare Alley (mm. paras elokuva), Coda – kahden maailman välissä (mm. paras elokuva), Spencer (paras naispääosa Kristen Stewart) ja Steven Spielbergin West Side Story (mm. paras elokuva, ohjaus).

Pedro Almodovarin Rinnakkaiset äidit toi Penelope Cruzille parhaan naispääosan ehdokkuuden, ja elokuva nähdään teattereissa 4. maaliskuuta. Kenneth Branaghin omaelämäkerrallinen kuuden ehdokkuuden Belfast (mm. paras elokuva, ohjaus, alkuperäinen käsikirjoitus) nähdään 11. maaliskuuta. Maaliskuun 18. päivä teattereihin tulee kaksi parhaan kansainvälisen elokuvan Oscarista kilpailevaa elokuvaa: norjalainen The Worst Person in the World ja japanilainen Drive My Car.

Lisää luettavaa