Nyt HBO Maxissa: Massiivisen skaalan toimintaseikkailu – ohjaaja otti vaikutteita lapsuuden tietokonepeleistä

IMDb-arvosana on 6,6.

18.11.2021 23:33

HBO Maxiin on lisätty toimintaseikkailu Kong: Pääkallosaari (2017).

Vuosi 1973. Vietnamin sota on juuri päättynyt ja amerikkalaiset joukot on vedetty takaisin sotatantereelta. Samaan aikaan tutkijat Bill Randa ja Houston Brooks löytävät satelliittikuvista Tyynellämerellä sijaitsevan pääkallon muotoisen saaren, joka on päästävä kartoittamaan ennen Neuvostoliittoa.

Saari paljastuu uskomattoman kauniiksi, mutta vaaralliseksi. Kadotettuaan yhteyden ulkomaailmaan tutkiva ryhmä uhmaa kohtaloaan astumalla mahtavan Kongin valtakuntaan – ja aloittaa lopullisen taistelun ihmisen ja luonnon välillä. Kun tutkimusmatkasta tulee selviytymiskamppailu, täytyy joukkion taistella paetakseen alkukantaisesta paratiisista, jonne ihmisyys ei kuulu.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Älyvapaille kohtauksille ja typerälle huumorille (joka menee usein maalinsa ohi) huomaa nauravansa. Ohjaaja Jordan Vogt-Robertsin parhaita neronleimauksia on käyttää toiminta- ja hirviöleffojen kliseitä melko luovalla tavalla. Elokuva yllättää tuttuihin kohtauksiin sijoitetuilla pienillä twisteillä. Kun katsoja ajattelee kohtauksen menevän tietyllä tavalla, tapahtuukin jotain yllättävää ja koko homma menee aivan päälaelleen. Nämä pienet neronleimaukset ovat lopulta elokuvan suola, joka nostaa sen keskinkertaisuudesta nautinnon puolelle.”

Ohjaaja Jordan Vogt-Roberts toi leffaan vahvasti vaikutteita lapsuuden räiskintäpeleistään. Siksi elokuvassa nähdään monia kohtauksia, joissa ase on kuvattu ampujan silmien näkökulmasta. Alla traileri.

Lue myös: Tämä yllättää! Kong: Pääkallosaari -elokuvan ohjaajalla on huima idea uudeksi Marvel-elokuvaksi – Episodi.fi

Lisää luettavaa