Nyt HBO Maxissa: Poliittinen trilleri näyttää inhimilliset kärsimykset – öljyteollisuuden rahan- ja vallan tavoittelu ruodinnassa

IMDb-arvosana on 6,9.

9.3.2022 00:25

HBO Maxissa on nyt elokuva Syriana (2005).

Poliittisessa trillerissä paneudutaan maailmanlaajuisen öljyteollisuuden juonitteluihin ja korruptioon. Mukana sotkuissa on myös korkeat tahot Washingtonissa. Elokuva valaisee mitä inhimillisiä seurauksia on loputtomasta rahan ja vallan tavoittelusta.

Näyttelijöinä George Clooney, Matt Damon, Jeffrey Wright, Chris Cooper, Amanda Peet, William Hurt sekä Christopher Plummer. Ohjaajana Stephen Gaghan.

George Clooney sai stuntin yhteydessä vamman selkärankaansa. Onnettomuuteen vaikutti ehkä myös se, että hän oli lihottanut itseään roolia varten. Jälkiseuraamuksena hän ei voinut tehdä pressikiertuetta Ocean’s Twelvelle (2004), ja hän oli kuukausien ajan sänkytoipilaana.

Lisäksi hänellä oli pitkään kipuja kuten migreeniä. Vamma helpotti lopulta leikkauksella, ja Clooney on myöhemmin arvellut lihomisensa olleen ”melko typerää”. Mainittakoon vielä, että Harrison Ford olisi voinut olla Clooneyn tilalla elokuvassa. Hän on sanonut myöhemmin katuneensa, ettei ottanut roolia vastaan.

Lue myös: Hollywood-tähti Ben Affleck myönsi varkauden – ”Halusin ottaa ne kaikki” – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia