Nyt Neflixissä: Tätä loistavaa leffaa on syytetty Die Hard -kopioksi – yksi näyttelijä rooliin löytyi vessatauolta

Varsin hyvää viihdettä ja suositeltavaa katsottavaa.

18.5.2020 04:30

Netflixin valikomassa on nyt Spike Leen ohjaama mysteerinen rikoselokuva Inside Man (2006). Sama ohjaaja teki BlacKkKlansman elokuvan, jossa nähtiin suomalainen näyttelijä Jasper Pääkkönen.

Tarinassa naamioituneet ryöstäjät linnoittautuvat manhattanilaiseen pankkiin ja uhkaavat tappaa panttivangit, jos heidän vaatimuksiinsa ei suostuta. Rikostutkija Keith Frazier lähetetään paikalle, ja hän saa pian huomata, ettei kyseessä olekaan ihan tavanomainen pankkiryöstö. Pankin palkkaama salaperäinen neuvottelija Madeleine White sekoittaa pakkaa entisestään.

Leffa sai aikoinaan syytöksiä Die Hard 3 -elokuvan kopioimisesta. Molemmat elokuvat sijoittuvat New Yorkiin ja molemmissa elokuvissa joudutaan ratkomaan arvoituksia. Lee sanoi, ettei ollut tuolloin vielä nähnyt Die Hard 3 -leffaa. Hän olisi jättänyt arvoitukset pois, jos olisi tiennyt niitä jo käytetyn siinä.

Yksi elokuvan tähdistä löytyi erikoisella tavalla. Lee ja Willem Dafoe tapasivat toisensa Julius Caesar -näytelmän tauolla vessassa. Lee tokaisi tuolloin Dafoelle: ”Meidän pitäisi työskennellä yhdessä.” Dafoe vastasi tähän: ”Jep, niin pitäisi.” Spike lähetti tämän jälkeen Dafoelle Inside Man -käsikirjoituksen.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia