Nyt Netflixissä: Sotaleffojen klassikosta oli tulla täysi katastrofi – humalainen tähti diivaili ja melkein häipyi kuvauksista

IMDb-arvosana on 8,4.

Netflixin valikoimasta löytyy nyt tunnelmallinen ja mystinen sotaelokuva Ilmestyskirja. Nyt. (1979) -elokuvan uudempi Redux-versio. Elokuva tarjoaa 49 minuuttia enemmän katseltavaa.

Tarinassa armeijan kapteeni saa omituisen tehtävän, joka vie hänet petollisen everstin kannoille syvälle viidakkoon. Ohjaajana toimii Francis Ford Coppola. Tähtinä nähdään Martin Sheen, Marlon Brando, Dennis Hopper ja Robert Duvall. Myös nuori Laurence Fishburne on mukana – ja vain 14-vuotiaana, koska hän valehteli ikänsä saadakseen roolin. Niin ikään Harrison Ford nähdään pikaisesti.

Leffan tuotanto oli vaikea, eikä asiaa auttanut Marlon Brandon toilailut. Alla ote aiemmin julkaistusta jutusta Episodissa.

”Yksi pahimpia ongelmia oli elokuvan loppuvaiheissa mukaan tuleva, diivaksikin haukuttu, mutta arvostettu näyttelijä Marlon Brando. Tähti saapui kuvauspaikalle ylipainoisena, humalassa, eikä hän ollut lukenut lainkaan elokuvan lähdemateriaalina toimivaa kirjaa Heart of Darkness. Brando ei myöskään ollut lukenut käsikirjoitusta.

Käsikirjoituksen luettuaan Brando kieltäytyi kaiken lisäksi tekemästä elokuvaa. Päivien kiistelyn jälkeen Coppola suostui improvisointiin perustuvaan käsikirjoitukseen.

Ylipainoisuuden Coppola hoiti kuvakulmilla sekä kuvaamalla Brandoa mahdollisimman paljon varjoissa. Tämä osoittautui tietysti oivaksi valinnaksi, sillä se toi hahmoon roppakaupalla mystisyyttä. Kirjaa Coppola puolestaan luki ääneen Brandolle, jotta hän ymmärtäisi, mistä elokuvassa on kyse.

Brandon nerokkuutta kuitenkin osoittaa esimerkiksi se, että hän improvisoi 18 minuutin puheen. Vain kaksi minuuttia siitä päätyi elokuvaan, mutta käsikirjoittaja Meade Robertsin mukaan improvisointi oli suurenmoista.

Brando sanoikin improvisointinsa lopuksi: ’Francis, olen tehnyt kaikkeni. Jos tarvitset enemmän, voit hankkia toisen näyttelijän.'”

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvä video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut