Nyt on hyvä seikkailuleffa Disney Plussassa – mutta tätä ei halua nähdä uudelleen!

IMDb-arvosana on 7,5.

25.5.2021 05:30

Tositapahtumiin perustuva elokuva 127 tuntia on lisätty Disney Plussaan. Leffa on hermoja raastavaa katsottavaa, sillä James Francon esittämä tosielämän extreme-urheilija Aron Ralston joutuu tarinassa elämänsä pinteeseen.

Suurin osa elokuvasta kertoo viisipäiväisestä tuskallisesta selviämisestä, mutta missään vaiheessa katsojalle ei tule tylsistynyt olo. Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin aikoinaan näin:

”Ralstonista ei tehdä sankarihahmoa – kyseessä on vain neuvokas, hiukan turhan itsevarma seikkailija. Päähenkilön kautta Boyle näyttää, kuinka ihmeellisiin saavutuksiin ihminen on valmis, kun tämä ajetaan ahtaalle. Keskeinen teesi on myös muiden ihmisten tärkeys – elementit ovat samat kuin parin vuoden takaisessa, toisesta tosielämän seikkailijasta kertoneessa Erämaan armoille -elokuvassa.

On ohjaajan ansiota, että 127 tuntia on tiukasta rajauksestaan ja synkästä pohjasävystään huolimatta näin viihdyttävä. Aiheeltaan samankaltaiseen Haudattuun verrattuna ero on ilmeinen, niin käsikirjoituksen painokkuudessa kuin elokuvan katsottavuudessa. Olennaista on tarinan rytmitys, joka lyhyestä aikajanasta huolimatta antaa ilmaa Ralstonin kamppailulle. Ensimmäinen näytös sijoittuu keskelle avaraa maastoa, päähenkilön maastopyörä viilettää sen halki kameran taltioidessa hulppean miljöön. Kun Ralston ajaa puunrunkoon ja lentää naamalleen, jatkuu matka hetken makoilun jälkeen. Vastaan tulleen tyttökaksikon (Mara ja Tamblyn) kanssa hypitään kristallinkirkkaaseen maanalaiseen vesialtaaseen.”

Francon lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Kate Mara ja Amber Tamblyn. Trainspottingista, Steve Jobsista ja Slummien miljonääristä tuttu Danny Boyle ohjaa.

BuzzFeed keräsi ihmisten mielipiteitä siitä, mitä elokuvia he eivät halua katsoa uudelleen, vaikka he pitäisivät niistä. Myös 127 tuntia pääsi listalle. Voit katsoa listan ja mikä oli ykkönen täältä. Alla traileri.

Lisää luettavaa