Nyt Paramount Plussassa: Mielenterveydeltään epätasapainoinen nainen saa kahden miehen pään pyörälle – leffa kertoo psykoanalyysin synnystä

IMDb-arvosana on 6,4.

7.8.2022 00:33

Tositapahtumiin perustuva elokuva Vaarallinen metodi (2011) kertoo psykoanalyysin suurten nimien Carl Jungin ja Sigmund Freudin elämästä. Tapahtumissa on mukana mieleltään epätasapainoisen Sabina Spielreinin ja Freudin myrskyisä suhde, ja myös Jung päätyy Spielreinin lumoamaksi. Spielrein oli ensimmäinen nainen, joka laati psykoanalyysiin keskittyvän tohtorinväitöskirjan.

Näyttelijöinä Keira Knightley, Viggo Mortensen, Michael Fassbender, Sarah Gadon sekä Vincent Cassel. Ohjaajana David Cronenberg. Mainittakoon, että Mortensenin ja Fassbenderin ikäero on 19 vuotta, aivan kuten Freudin ja Jungin välillä.

Valmistautuessaan rooliinsa Freudina, Mortensen luki kaiken Freudista löytämänsä ja jopa vieraili Freudin kodissa, joka on nykyisin museo Wienissä. Yrittäessään löytää Freudin persoonallisuutta, Mortensen poltti isoisänsä sikareita, joita hän piti sikarilaukussa kuvausten aikana. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Taattua pukudraamaa tähtiloistolla – IMDb-arvosana on 6,9. – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia