Nyt Prime Videossa: Loistoleffa huippunäyttelijöillä – tällaistako on kulttiin hurahtaminen?

IMDb-arvosana on 7,1.

Tänään esitetään televisiosta elokuva Mestari (2012).

Freddie Quell on toisen maailmansodan melskeissä mieleltään järkkynyt veteraani. Palattuaan kotiin, hän ei ole saanut otetta elämästään, vaan on ajautunut työstä työhön, ja käyttänyt vapaa aikansa pullon kalisteluun. Eräänä iltana hän nousee kännipäissään salaa laivaan, jossa törmää omaa uskonlahkoaan johtavaan mieheen. Tästä alkaa todellinen henkien taistelu, jonka hintana on Freddien elämä ja oma, vapaa tahto.

Episodin viiden tähden arvostelussa Jussi Huhtala kehui erityisesti Phoenixin ja Hoffmanin suoritusta.

”Phoenix esittää Freddietä räjähtävällä ja suorastaan pelottavalla energialla. Hiljaisella äänellä puhuva vähäeleinen Hoffman on kaikin puolin hänen vastakohtansa, mutta hän luokin vaikuttavan roolinsa aivan toisenlaisin keinoin. Doddin vaimoa esittävä Amy Adams on myös hieno näyttelijä, mutta hänen roolihahmonsa jää väkisinkin kahden sekopään varjoon.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Andersonilla on loistavien näyttelijöiden lisäksi ollut muitakin osaavia yhteistyökumppaneita. Francis Ford Coppolan 2000-luvun elokuvissa työskennellyt Mihai Malaimare Jr. on kuvannut elokuvan 70-milliselle filmille. Kuvasuhde on muutettu 1.85-muotoon, mutta laaja-alaisen komea visuaalinen ilme on silti säilynyt. Aavikolle sijoittuva kohtaus moottoripyörineen on kuin viittaus 70-millisenä kuvattuun Arabian Lawrenceen.

Phoenix improvisoi elokuvassa kohtauksen, jossa hän hajottaa vessanpytyn. Näyttelijä sanoi jälkikäteen, ettei uskonut sen menevän rikki. Alla traileri.

Lue myös: Kuollut mestarinäyttelijä Philip Seymour Hoffman sinetöi kuolemansa yhdellä kysymyksellä – vaimo paljasti | Episodi.fi

YouTube video

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut