Näin Venäjän sotareissu epäonnistui 1980-luvulla – Viaplayhin lisätty leffa sopii sotaisaan nykytilanteeseen

IMDb-arvosana 7,0.

25.3.2022 09:30

Elisa Viihde Viaplayssa on nyt elokuva Charlie Wilsonin sota (2007). Leffa tarjoaa vilauksen mielenkiintoisesta siivusta historiaa.

Texasilainen Charlie Wilson ei ole lainkaan kunniallinen tai kovin korkeaa moraalia omaava kongressinjäsen, jonka kanta määräytyy pääasiallisesti sen mukaan, minkälaista etua siitä on hänelle itselleen. Mutta jopa hän tuntee sisuskaluissaan pistoksen, kun rikas oikeistolainen seurapiirilady Joanne Herring lähettää hänet tutustumaan Pakistaniin, jossa 1980 luvun Afganistanin sodan seuraukset näkyvät tuhansien ja taas tuhansien ihmisten pakolaisleireissä.

Kun Wilson saa selville, että afganistanilaisia vastarintataistelijoita avustetaan USA:sta nimellisellä 5 miljoonan dollarin vuosibudjetilla, hän alkaa vaatia muutoksia. CIA:n virkamiehen Gust Avrakotosin, Herringin ja nokkelan assisstenttinsa Bonnie Bachin kera Wilson alkaa käydä ”omaa” sotaansa auttaakseen afganistanilaisia taistelijoita kommunismin vastaisessa taistelussa, ja jotta nämä pystyisivät suojemaan perheitään ja maataan ylivoimaisen neuvostovihollisen iskuilta. Elokuva perustuu Charlie Wilsonin omaelämänkertaan.

Näyttelijöinä Tom Hanks, Amy Adams, Julia Roberts ja Philip Seymour Hoffman. Ohjauksesta vastaa Mike Nichols.

Elokuvassa nähdään, miten Wilson saa lahjaksi yhden Stinger-ohjuksen työstään afgaanien hyväksi. Oikean elämän Wilson sanoi haastattelussa, että se on yksi hänen tärkeimpiä esineitään. Sillä on myös kunniapaikka hänen kodissaan. Alla traileri.

Lue myös: Apple nappasi taas Tom Hanks -leffan – tähti ei liene mielissään | Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia