Nyt Prime Videossa: Pojat aloittivat käsikirjoittamisen hauskasta syystä jo 13-vuotiaana – lopputuloksena yksi parhaista tämän vuosituhannen komedioista

IMDb-arvosana on 7,4.

Prime Videossa on nyt komedia Superbad (2007).

Evan ja Seth ovat parhaat ystävykset. Evan on söpö, fiksu ja jatkuvasti peloissaan, kun taas Sethillä on mielessään vain se yksi asia. Pojat ovat naurettavan riippuvaisia toisistaan, mutta heidän tiensä uhkaavat erota eri opiskelupaikkakunnille muuton vuoksi. Eroahdistuksen riivaamat pojat päättävät, että ennen jäähyväisiä heidän on katkaistava epäonninen kierteensä tyttöjen parissa ja iskettävä itselleen misut bileistä, joista muodostuukin varsin ikimuistoiset.

Näyttelijöinä nähdään Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse, Bill Hader, Seth Rogen, Martha MacIsaac, Emma Stone, Aviva Baumann, Joe Lo Truglio sekä Kevin Corrigan. Ohjaajana toimii Greg Mottola.

Episodin arvostelussa tuumittiin seuraavasti:

”Evanin ollessa keskuskaksikon kiltimpi puolisko valtaosa parhaista repliikeistä jää Sethille, joka on kuin ikääntyneempi versio South Parkin Cartmanista. Käsikirjoitus saa poikien monin paikoin härskiin sanailuun aitoutta ja elämänmakua. Rogenilla on selvästi tuntumaa siihen, millaisia nuoret ovat oikeassa elämässä eivätkä pelkästään muissa elokuvissa.

Puolenvälin jälkeen Superbad sortuu kuitenkin alkeelliseen virheeseen, joka vähitellen hyydyttää sen hauskuuden. Fogellin tielle osuneet kaksi hulttiomaista poliisia, joista toista Rogen näyttelee itse, nousevat tarinassa liian keskeiseen rooliin. Käsikirjoittaja ei siis malta kirjoittaa itse esittämäänsä roolihahmoa tarinasta pois, vaikka tämä käykin tarpeettomaksi varttitunnissa. Poliisien epähauskoja toilailuja joudutaan seuraamaan elokuvan loppuun asti.”

Seth Rogen ja Evan Goldberg aloittivat käsikirjoittamaan Superbadia jo 13-vuotiaana. Motiivina oli, että he halusivat vain nähdä, pystyisivätkö he käsikirjoittamaan elokuvan. Alla traileri.

Lue myös: Prime Videoon lisättiin todella hyvä leffa! Tällaisia tehdään enää harvoin – Episodi.fi

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut