Nyt SkyShowtimessa: Yksi pelottavimmista kasarikauhuista – jää pyörimään mieleen

IMDb-arvosana on 6,5.

4.3.2024 13:01

SkyShowtimessa on nyt kauhuelokuva Uinu, uinu lemmikkini (Pet Sematary, 1989). Se perustuu Stephen Kingin kirjaan vuodelta 1983.

Creedin perhe muuttaa Chicagosta Mainen maaseudulle, sillä Louis on saanut työpaikan paikallisena lääkärinä. He ystävystyvät naapurin miehen kanssa, joka vie heidät läheiselle lemmikkieläinten hautausmaalle. Käy ilmi, että hautausmaalla on mystisiä voimia, joita perheenisä sortuu myöhemmin käyttämään.

Näyttelijöinä Dale Midkiff, Fred Gwynne, Denise Crosby, Brad Greenquist, Michael Lombard, Miko Hughes sekä Blaze Berdahl.

Rachelin kuolemansairaan siskon Zeldan roolia esitti mies. Ohjaaja Mary Lambert halusi Zeldan ja hänen kohtaustensa pelottavan yleisöä, mutta hän ei uskonut 13-vuotiaan tytön olevan pelottava. Hän ratkaisi ongelman valitsemalla rooliin Andrew Hubatsekin, jotta Zelda vaikuttaisi oudommalta.

Elokuva sai vuonna 2023 huonon vastaanoton saaneen esiosan Uinu, uinu lemmikkini: Verilinjat, jossa näytteli muun muassa David Duchovny ja Pam Grier. Lisäksi Kingin tarinasta julkaistiin kolmen tähden uusintafilmatisointi vuonna 2019. Alla vuoden 1989 ja vuoden 2023 elokuvien trailerit.

Lue myös: Muistatko Jenette Goldsteinin Aliens-elokuvasta? Tältä peloton naissotilas näyttää nykyään – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa