Pikkukaupungin rauhaiselo järkkyy illan kauhukomediassa – leffaan päätynyt luonnonilmiö ihastutti ohjaajan

IMDb-arvosana on 5,5.

1.3.2024 11:31

Illan tv-tarjonnassa olevassa kauhukomediassa vaikuttaa olevan paperilla kaikki palikat kohdallaan. The Dead Don’t Die (2019) elokuvassa on arvostettava näyttelijäkaarti, ja ohjaajakin mestaritasoa, mutta elokuva jää silti hiukan pettymykseksi.

Kukaan ei tiedä mistä on kyse kun päivä katoaa, kuu käyttäytyy oudosti ja eläimetkin ovat omituisella päällä. Pikkukaupungin poliisivoimille on luvassa astetta kovempi koitos, sillä he joutuvat taistelemaan asukkaiden kanssa äkillistä ja pelottavaa hyökkäystä vastaan.

Episodin kolmen tähden arvostelussa sanottiin seuraavasti:

”Elokuva on siis verinen mutta hauska, mikä voisi olla sen parempaa? Valitettavasti se on myös pettymys, jos odottaa älykästä satiiria tai parodiaa ja paikoin suorastaan raivostuttava vetäessään mattoa oman olemassa olonsa alta.

Kiinnostavuudestaa huolimatta henkilöhahmoja on mukana aivan liikaa. Esimerkiksi läheisen rangaistuslaitoksen teini-ikäiset asukit eivät liity mitenkään muuhun tarinaan. Osa hahmoista esitellään vain, jotta heidän voi näyttää kuolleen. Se toki tuo mukaan tiettyä arvaamattomuutta, jota tällaiseen katastrofiin kuuluukin. Elokuva kuitenkin vähän väliä rikkoo neljännen seinän ja muistuttaa, ettei ole totta. Radiossa soivan teemakappaleen ja vieruskaverin improvisoinnin kommentointi tiputtaa joka kerta katsojan ulos elokuvasta”

Näyttelijöinä Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Tom Waits, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover, Caleb Landry Jones sekä Selena Gomez. Ohjaajana Jim Jarmusch.

Leffassa nähtävät valtavat muurahaiskeot löytyivät vahingossa, kun tuotantoryhmä oli kuvaamassa Hermit Bobin kohtauksia. Jarmusch piti niistä niin paljon, että hän lisäsi ne elokuvaan. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 01.03.2024 klo 21.00, Kutonen
  • Ma 04.03.2024 klo 23.35, TV5

Lue myös: Christopher Nolania vaivaa edelleen repliikki Yön ritarista – ”veljeni kirjoitti sen” – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia