Nyt Viaplayssa: Emily Bluntin mainio pukudraama vuodelta 2008 – elokuvan lopussa virheellinen väite Ison-Britannian hallitsijoista

IMDb-arvosana on 7,2.

16.3.2022 02:10

Elisa Viihde Viaplayssa on nyt elokuva Nuori Victoria (2008).

On vuosi 1837, ja vasta 18-vuotias prinsessa Victoria nousee Yhdistyneen kuningaskunnan valtaistuimelle. Victoria on kuninkaallisen valtataistelun ja juonittelun kohde. Kaikilla on omat motiivinsa olla hänen suosiossaan. Victoria rakastuu Belgian kuningas Leopoldin veljenpoikaan Albertiin, mutta itsenäisyytensä vihdoin saavuttanut Victoria haluaa ystävän ja rakastajan, ei kontrolloivaa aviomiestä.

Näyttelijöinä Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany, Miranda Richardson, Jim Broadbent, Thomas Kretschmann sekä Mark Strong. Ohjauksesta vastaa Jean-Marc Vallée.

Juuri ennen lopputekstejä elokuvassa sanotaan Victorian olevan pisimpään hallinnut hallitsija. Näin oli vielä vuoteen 2015 asti. Nykyisin pisimpään hallinnut on nykyinen kuningatar Elisabet II. Mainittakoon vielä triviana, että Victorian ensimmäisessä neuvoston kanssa käymässään kokouksessa käyttämä mekko on kopio kuningatar Victorian samassa tilaisuudessa käyttämästä mekosta. Alla traileri.

Lisää luettavaa