Nyt Viaplayssa: Mestarillinen sotadraama – näyttelijä sylkäisi varoittamatta toisen kasvoille, shokkireaktio nähtävissä leffassa

IMDb-arvosana on 8,1.

20.7.2020 05:30

Viaplayn valikoimassa on nyt katsottavissa elokuva Kauriinmetsästäjä (1978).

Amerikkalainen politiikka ja demokraattinen sotaelokuva pelaavat pelottavan upeaa venäläistä rulettia Ciminon suurteoksessa. Tyly kuvaus kolmesta pennsylvanialaisesta terästyöläisestä, jotka temmataan kaverillisilta metsästyskeikoilta ja pienen tehdaskaupungin ortodoksisesta idyllistä keskelle Vietnamin helvettiä.

Sota on darvinistista taistelua ja totaalisen kaaosmaista tuhoamista ilman sääntöjä ja tajua ulkopuolisesta maailmasta. Taiston raakuus ja täydellinen epäinhimillisyys muovaa ystävyksistä hermoheikon (John Savage), vihaisen (Christopher Walken) ja sankarin (Robert De Niro), jotka henkisesti elävät Namissa vielä kotiinpaluun jälkeenkin. Kohtauksista legendaarisin on intensiivisen kiduttava venäläisen ruletin pelijakso pienissä vietnamilaishökkelissä.

Ohjaaja Michael Cimino sai vakuutettua Walkenin sylkäisemään De Niroa kasvoille. De Nirolle tämä oli yllätys – tämän näkee myös leffassa hänen shokkireaktiostaan. Tähti oli niin vihainen, että hän oli lähteä kävelemään kuvauksista. Cimino sanoi myöhemmin Walkenista, että ”hänellä on rohkeutta!”

Lisää luettavaa