Oscar-palkinnon voittanutta kuuluisaa ohjaajaa syytetään raiskauksesta – nimi julki

Rajuja väitteitä.

6.1.2018 11:50

Paul Haggis (In the Valley of Elah, Crash, Million Dollar Baby) on viimeisin nimi Hollywoodin seksuaaliahdistelupaljastuksissa. Haggista syytetään kahden naisen väitetystä raiskauksesta sekä seksuaalisesta häirinnästä.

Haleigh Breest -niminen nainen nosti syytteen Haggista vastaan. Hän väittää Haggisin raiskanneen hänet vuonna 2013 New Yorkissa elokuvan ensi-illan jälkeen. Haggis nosti vastakanteen, jossa hän syyttää naista kiristyksestä. Haggisin mukaan nainen on vaatinut 9 miljoonaa dollaria rahaa. Breestin asianajaja on kuvaillut väitteitä naurettaviksi.

Toinen nimeämätön nainen puolestaan väittää, että Haggis yritti suudella häntä vuonna 1996. Kun nainen kieltäytyi, Haggis väitetysti kysyi: ”Haluatko todella jatkaa työskentelyä?” Näin uhaten naista työpaikan menetyksellä. Tämän jälkeen Haggis väitetysti antoi oraaliseksiä naiselle ja raiskasi tämän. Breestillä on samankaltaisia väitteitä tapahtumien kulusta.

Kolmas nainen oli käynyt Haggisin toimistossa ehdottamassa ideaa tv-sarjalle vuonna 2000. Väitetysti Haggis oli yrittänyt suudella naista, jolloin nainen oli juossut karkuun ja ajanut autolla pois. Haggis oli hänen mukaansa seurannut häntä autolle saakka.

Neljäs nainen väittää, että vuonna 2015 Kanadassa Haggis yritti väkisin suudella häntä, seurasi taksiin ja matkusti naisen asunnolle. Tämän jälkeen Haggis oli väitetysti jahdannut naista ja suudellut häntä uudestaan. Nainen oli päässyt lopulta asuntoonsa ja sulkenut oven. Seuraavan 24 tunnin aikana ohjaaja oli naisen mukaan lähettänyt häiritseviä tekstiviestejä.

64-vuotias Haggis on saanut mainetta paitsi hienojen käsikirjoitustensa sekä ohjaustöidensä niin myös skientologeista eroamisensa ja heidän julkisen arvostelunsa vuoksi.

Haggis kiistää väitteet.

Lähde: E! Online

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa