Panttivankitilanne Ukrainassa päättyi, kun presidentti suositteli Joaquin Phoenixin elokuvaa julkisesti

Maailmassa sattuu ja tapahtuu.

24.7.2020 18:01

The Guardian uutisoi tapauksesta, joka sattui muutama päivä sitten Ukrainassa. Lutskin kaupungissa 44-vuotias Maksym Kryvosh kaappasi bussin ja 16 panttivankia. Hän oli vahvasti aseistettu, sillä Kryvoshilla oli automaattikivääri ja käsikranaatteja.

Hän ampui ja heitti kranaatilla poliisin dronea. Kukaan ei haavoittunut, mutta luoti melkein osui poliisiin. Kryvosh vaati, että kymmenet ukrainalaiset päättäjät myöntävät olevansa ”terroristeja”.

Hänen pääasiallinen vaatimuksensa oli kuitenkin se, että maan presidentti Volodymyr Zelenskiy suosittelisi julkisesti vuoden 2005 kiitettyä eläinoikeusdokumenttia Earthlings, jossa on näyttelijä Joaquin Phoenixin kertojaääni. Dokumentti on kuvattu salaa, ja siinä osoitetaan kuinka huonosti eläimiä kohdellaan.

Zelenskiy julkaisikin hyvin pian Facebook-sivuillaan videon, joka on nähtävissä alta. Hän poisti videon sivuiltaan heti, kun panttivankitilanne oli päättynyt. Myöhemmin Ukrainan sisäministeri Arsen Avakov kuitenkin kehui elokuvaa: ”Elokuva on hyvä. Eikä sinun tarvitse olla sekaisin ja aiheuttaa tuollaista kauhua koko maalle – elokuvan voi katsoa ilman sitä”,

Lisää luettavaa