Paramountin pomo: ”En usko historiallisen taiteen sensuroimiseen. Uskoakseni se olisi virhe.”

Paramount ei aio poistaa vanhoja ohjelmia katalogistaan vain koska joku sattuisi pahoittamaan mielensä niistä.

20.6.2022 21:45

Amerikkalainen Paramountin pomo Bob Bakish ei usko vanhojen ohjelmien tai elokuvien sensuroimiseen. Paramountin suoratoistopalvelusta ei aiota poistaa vanhoja ohjelmia tai elokuvia, joiden sisältö saattaa olla nykypäivänä loukkaavaa.

– Tietenkin myös meillä on sellaista ohjelmistoa, joka on tehty aivan eri ajassa ja joka kuvastaa erilaista maailmankuvaa, Bakish kertoo.

Paramountilla on tuhansia sellaisia vanhoja teoksia, jonka kaltaisia monet muut suoratoistopalvelut sensuroivat pois näkyviltä.

– En usko historiallisen taiteen sensuroimiseen. Uskoakseni se olisi virhe. Kaikessa on kyse kysynnästä. Ei sinun ole mikään pakko katsoa mitään sellaista mitä et halua.

Eri suoratoistopalvelut ovat jo vuosien ajan kamppailleet vanhan sisältönsä kanssa. Esimerkiksi brittiläinen BritBox sekä BBC:n oma iPlayer ovat poistaneet sellaista sisältöä, joka saattaa loukata modernia katsojaa.

Paramount omistaa amerikkalaiset CBS-, MTV- ja Nickelodeon-kavat sekä Paramount Picturesin, jonka uusin elokuva on hittileffa Top Gun: Maverick.

Lähde: The Guardian

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia