Paras uusista Star Wars -elokuvista viihdyttää joulupäivän iltana – näin George Lucas tuumi elokuvasta

IMDb-arvosana on 7,8.

25.12.2020 09:03

Ehkä paras uuden sukupolven Star Wars -elokuva Rogue One: A Star Wars Story näkyy illalla töllöttimestä.

Imperiumin Kuolemantähti-taisteluaseman pääsuunnittelijan tytär Jyn Erso (Felicity Jones) lyöttäytyy yhteen kapinallisten kanssa etsiäkseen isänsä ja varastaakseen aseman piirustukset. Episodi IV:n ”esiosa” sai Oscar-ehdokkuudet äänimiksauksesta ja erikoistehosteista.

George Lucas näki aikoinaan Rogue Onen. Mestari Lucas osallistui Lucasfilmin pressitapahtumaan, jossa hän näki kaikkien Star Wars -fanien odottaman leffan.

Raportoidusti Lucas ”piti kovasti” Rogue Onesta. Ohjaaja Gareth Edwards kommentoi IMDb:lle, että ”hän voi kuolla nyt onnellisena ja että se oli hänelle kaikista tärkein arvostelu”.

Episodin kolmen tähden arvostelussa puolestaan sanottiin näin:

”Käsikirjoitus yltää parhaimmillaan hyvään ja kekseliääseen alkuperäistarinaan, mutta paikoin jatkuvat uusilla planeetoilla pyörähdykset puuduttavat. Olisi mahdoton pysyä kärryillä, mikäli ruudun alalaitaan ei ilmestyisi planeetan nimeä sinne saavuttaessa. Totuttuun tapaan silmää isketään milloin millekin aiemmalle Star Wars -tapahtumalle, vaikka on helppo kuvitella sen ärsyttävän osaa katsojista.”

Elokuva esitetään Neloselta kello 21.00.

Lähde: Metro

Lisää luettavaa