Parjatun The Last Jedin ohjaaja haluaa edelleen tehdä trilogian – ”on kyse vain aikataulusta”

Hän ei taida kaikille kelvata.

2.9.2022 23:29

The Last Jedi sai aikaan ristiriitaisen vastaanoton – sillä oli tykkääjänsä, mutta myös äänekkäät vastustajansa. Viime vuosina on vaikuttanut, että äänekkäät vastustajat olisivat voitolla ainakin some-keskustelussa.

Elokuvan ohjasi Rian Johnson, joka teki oman näköisensä Star Wars -elokuvan. Vastikään hän puolusti näkemystään sanoen muun muassa, että hän ”halusi päästä myytin perusteisiin”. Hän sanoi myös halunneensa ”rakentaa” Luke Skywalkerin myyttiä. Vaikka Johnson katsoo tehneensä hyvää työtä, häntä on myös kritisoitu siitä, ettei hän olisi tehnyt kotiläksyjään.

Aiheesta illmaisi oman mielipiteensä Darth Maulin äänenä The Clone WarsRebels ja Solo: A Star Wars Story -sarjoissa toiminut Sam Witwer.

– Last Jedi tuntui minusta elokuvalta, jonka oli tehnyt kaveri, joka ei ollut ihan tehnyt kotiläksyjään. Minusta Rian Johnson on lahjakas kaveri, mutta Bruce Lee ei kehittänyt Jeet Kune Doa opettelematta ensin Kung Fua. Star Warsia ei keksitä uudelleen tuntematta ensin Star Warsia. Hän ei antanut vakuuttavaa argumenttia siitä, miksei Luke mennyt auttamaan sisartaan, Witwer kritisoi vuonna 2020.

Fanien ristiriitaisesta reaktiosta huolimatta Johnson ei ole luopunut toivosta tehdä oma Star Wars -trilogia. Hän sanoo edelleen keskustelevansa asiasta Lucasfilmin pomon Kathleen Kennedyn kanssa.

– Olen pysynyt lähellä Kathleenia, ja tapaamme usein ja puhumme siitä… Tässä vaiheessa on kyse vain aikataulusta ja siitä, milloin asiat voivat tapahtua. Sydämeni särkyisi, jos olisin jo maalissa, enkä pääsisi jossain vaiheessa takaisin tuohon hiekkalaatikkoon, Johnson sanoi.

Johnson ja Lucasfilm ovat ainakin tällä hetkellä kiireisiä muiden projektien parissa. Jotain on tulossa elokuvarintamalla, ja se on tiettävästi seuraavaksi Taika Waititin ohjaama Star Wars -elokuva. Sen julkaisuajankohdasta tai juonesta ei kuitenkaan ole vielä ainakaan tarkkaa tietoa.

Johnsonin uusi elokuva, Glass Onion: A Knives Out Mystery saa ensi-iltansa Netflixissä 23. joulukuuta. Lue myös: The Orbournes palaa televisioon kahden vuosikymmenen jälkeen! Ozzy kertoi syyksi Yhdysvaltojen nykytilan – Episodi.fi

Lähde: Metro

Lisää luettavaa