Peter Jacksonin tuottamasta scifileffasta koko vuoden suurin floppi?

Katastrofin ainekset olivat ilmassa ensimmäisen trailerin jälkeen.

Eeppinen steampunk-scififantasia Mortal Engines on myös eeppinen floppi. Peter Jacksonin tuottama ja Jacksonin oppipojan Christian Riversin esikoisteos ei ole kehuja saanut – eikä näköjään katsojiakaan.

Elokuva perustuu Philip Reeven Kävelevät koneet -kirjasarjan ensimmäiseen osaan, ja siitä suunniteltiin uutta franchisea. Suunitelmat tuskin enää toteutuvat.

Kun Mortal Enginesin budjetti oli 100-125 miljoonaa, jonka päälle heitetään vielä useiden kymmenten miljoonien markkinointibudjetti, niin elokuvan pitäisi tienata noin 300 miljoonaa dollaria, jotta se pääsisi omilleen.

Tällä hetkellä elokuva on tienannut vain 42 miljoonaa maailmanlaajuisesti. Universal-studion ja Media Rights Capitalin pomot eivät varmastikaan ole innoissaan saamastaan joululahjasta.

Leffa on nyt julkaistu kaikilla muilla päämarkkinoilla paitsi Kiinassa. Kiinastakaan ei ole mahdollista tienata niin paljoa edes parhaimmassa tapauksessa, joten tappiot nousevat vähintään 100 miljoonan dollarin tienoille.

Mortal Engines julkaistiin myös aivan väärään aikaan. Nuorille aikuisille suunnattu niin sanottu young adult -genre alkoi osoittaa hiipumisen merkkejä jo kolmisen vuotta sitten, kun Outolintu- ja Labyrintti-sarjat eivät enää loppua kohden kiinnostaneet ketään.

Lähde: Variety

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut