Robert De Niro vai Al Pacino? Rotten Tomatoes yrittää selvittää kumpi näyttelijöistä on legendaarisempi – Videolla kiinnostavaa statistiikkaa

Kumpi ja kampi tappeli.

1.12.2019 15:30

Elokuvasivusto Rotten Tomatoes yritti mahdotonta: tutkia kumpi näyttelijä on parempi, Robert De Niro vai Al Pacino. Eihän taiteellistä työtä voida mitata absoluuttisesti, joten tehtävä on jo itsessään mahdoton. Vielä vaikeammaksi sen tekee se, että De Niro ja Pacino ovat mahdollisesti ikonisimmat näyttelijät, jotka nykyelokuva tuntee.

De Niro on tähdittänyt 77 elokuvaa, jotka ovat maailmanlaajuisesti tuottaneet yli 9,9 miljardia dollaria. Pacino on tehnyt vain 37 elokuvaa, mutta ne ovat tuottaneet jopa 7,5 miljardia. Keskiarvoisesti De Niro on tuottanut 130 miljoonaa per elokuva, kun taas Pacino 208,4 miljoonaa. Tuottoisin elokuva De Nirolla on yllättäen Joker, joka on tuottanut yli miljardi dollaria. Pacinon tuottoisin elokuva on Kummisetä 1,5 miljardilla dollarilla. Rotten Tomatoesin mukaan ensimmäisen erän voitti Pacino.

Tomatometeriä katsottaessa De Niron tuoreusprosentti on vain 56,4 % (parhaiten arvioituina elokuvina Taksikuski ja Brazil, molemmat 98 %). Lukuisa määrä b-luokan komedioita ja muita laskevat keskiarvoa huomattavasti. Pacinon tuoreusprosentti on 61,9 %, parhaiten arvioituna elokuvana Kummisetä 98 %. Rotten Tomatoes päätti kuitenkin yhdistää herrojen parhaiten arvioidut elokuvat top 10 -listaan ja katsoa kummalla oli elokuvia listalla enemmän. De Niro voitti tämän erän.

Ikonisemmaksi näyttelijäksi valittiin Pacino, koska se päätettiin katsoa heidän ensimmäisestä elokuvastaan, jossa he jakoivat valkokankaan yhdessä. Kyseessä oli tietenkin Heat. Villissä kortissa voittajaksi valittiin… Niin, kumpi? Katso video alta.

Kuva elokuvasta The Irishman

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia