Robin Williamsin poika avautuu isänsä sairaudesta – Näki lähietäisyydeltä, kuinka Williams muuttui

AOP

Kuuntelusuositus.

Edesmenneen näyttelijä Robin Williamsin poika Zak Williams avautuu The Genius Life -podcastissa isänsä sairaudesta.

Alun perin Williamsilla todettiin olevan Parkinsonin tauti, kunnes näyttelijän kuoleman jälkeen ymmärrettiin, että kyseessä oli Lewyn kappale -tauti – harvinaisempi aivoja rappeuttava sairaus. Williamsin poika näki lähietäisyydeltä, kuinka ennen niin nopeasti komediaa tekevä näyttelijä koki turhautumista, kun ei kyennyt enää ilmaisemaan itseään kuten ennen.

”Näin ihmisen, jolla oli haasteita toteuttaa ammattiaan. Ja se oli hyvin raivostuttavaa hänelle. Kun olet esiintyjä, paljon menee myös esiintymisen kunnian yläpuolelle. Kyse on eloisuudesta, josta tulee yhtäkkiä haastavaa”, Zak Williams sanoo.

”Diagnoosi oli olemassa, mutta kun hän teki itsemurhan, se oli levinnyt. Hän sairasti tautia ehkä kaksi vuotta. En halua sanoa, että se oli lyhyt aika, se tuntui pidemmältä kuin mitä se oikeasti oli, mutta se aika hänelle oli, uskoakseni, intensiivistä itsensä etsimistä ja turhautumista.”

Parkinsonin tautia lääkittiin, mutta Williams oli turhautunut, kun oireet eivät vastanneet täysin hänen omaa olotilaansa. Lewyn kappale -tauti aiheuttaa muun muassa näköharhoja. Williamsin kerrotaan ajatelleen, että hän on tulossa hulluksi. Zak oli yhteydessä isänsä kanssa päivittäin, mutta jossakin vaiheessa puhelinkeskusteluista tuli Zakin yksinpuheluita. Williams ei enää kyennyt osallistumaan niihin kuten ennen.

Zak Williams julkaisi koskettavan päivityksen sinä päivänä, kun Robin Williams olisi täyttänyt 70 vuotta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön zak pym williams (@zakpym) jakama julkaisu

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut