Salma Hayek pyrki Matrix-elokuvaan ja hävisi roolin laiskuuttaan – suorastaan ylisti kilpasiskoaan

Käyttänyt kokemustaan myöhemmin hyödyksi.

27.6.2021 19:03

Salma Hayek kertoi Entertainment Weeklyn haastattelussa, että hän pyrki aikoinaan Matrix (1999) -elokuvaan näyttelijäksi. Hän kilpaili roolista Jada Pinkett Smithin, Carrie-Anne Mossin ja neljännen näyttelijän kanssa, jonka nimeä hän ei maininnut.

– Olin yksi neljästä finalistista Matrix-elokuvaan. Olimme läpäisseet monia esteitä, kuvaustestejä ja koe-esiintymisiä, Hayek kertoi.

– He toivat paikalle stuntkoordinaattoreita Aasiasta. Se oli fyysinen testi, Hayek kertoi.

Toimintaelokuvia ennen on usein fyysinen testi näyttelijöitä varten, joissa testataan, riittääkö heidän fysiikkansa rooliin. Hayek ei ollut valmistautunut tähän.

– Olen joustava ja ketterä, mutta olen laiska. En ole oikeastaan koskaan käynyt kuntosalilla. He sanoivat: ”Sinun täytyy juosta!” Minä tuumin, että minne? En päässyt edes huonetta ympäri, Hayek muisteli.

– Sitten tulee Jada, hoikka ja seksikäs kone, voi hyvä jumala. Hän oli todella hyvä. Se oli noloa! Hän oli niin hyvässä kunnossa, hän oli keskittynyt, hän oli kurinalainen, hän oli kykenevä, hän oli ylväs, Hayek maalaili.

Vaikka Pinkett-Smith oli selkeästi hyvä fysiikkatestissä, rooli meni tunnetusti lopulta Carrie-AnneMossille. Pinkett-Smith tosin nähtiin Nioben roolissa Matrix Reloadedissa ja Matrix Revolutionsissa.

Hayek ei sillä kertaa saanut roolia, mutta hän sanoi käyttäneensä Pinkett-Smithiä inspiraatiota valmistautuessaan myöhempiin toimintarooleihinsa. ”Sinun täytyy olla kuin Jada”, Hayek mietti.

Lue myös: ”Voi hyvä jumala” – Eternalsin Salma Hayek pelkäsi supersankariasuaan, mutta kohta muuttui ääni kellossa | Episodi.fi

Lähde: Screen Crush

Lisää luettavaa