Schwarzenegger tuumi aikoinaan superhitistään: ”Joku paska leffa” – muutkaan eivät uskoneet menestykseen

Menestys silti tuli.

Terminator (1984) oli aikoinaan projekti, johon ei oikein kukaan uskonut – paitsi ehkä käsikirjoittaja-ohjaaja James Cameron. Cameron ei vielä tuohon aikaan ollut myöskään arvostettu tekijä, sillä hän oli ohjannut vasta yhden elokuvan – Piranha II – Lentävät tappajat (1981) -B-luokan leffan.

Cameron jopa antoi potkut agentilleen, joka ei uskonut Terminatoriin. Cameronilla oli oma agentti, vaikka hän vielä tuolloin asui autossaan. Hän sai lopulta myytyä käsikirjoituksen yhden dollarin nimellisellä summalla tuottaja Gale Anne Hurdille. Cameronin ehtona oli, että hän saisi itse ohjata elokuvan.

Epäilyksiä oli myös elokuvan tähdillä. Raportoidusti Arnold Schwarzenegger sanoi tekevänsä ”jotain paskaa leffaa”, kun asia tuli puheeksi. Reeseä näytellyt Michael Biehn puolestaan kertoi ystävilleen, että hän tekee elokuvaa Schwarzeneggerin kanssa. Hän sai kuulla sarkastisen kommentin: ”Just, onnea vain siihen.”

Terminatorista tuli epäilyistä huolimatta hitti ja se sysäsi James Cameronin uran menestyksen tielle. Kerroimme aiemmin, ettei myöskään ensimmäiseen Star Wars -elokuvaan uskonut oikein kukaan. Voit lukea siitä lisää täältä: Illalla tv:ssä: Legendaarinen seikkailuelokuva käynnisti satojen miljardien dollareiden bisneksen – jopa ohjaaja odotti floppia.

Lähde: Mental Floss

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut