Simon Pegg: ”Star Wars -faniporukka on toksisin kaikista ja se on todella surullista”

Simon Peggillä on painavaa sanottavaa.

22.7.2022 13:56

Brittiläisestä Simon Peggistä on noussut vuosien varrella todellinen franchise-viihteen erikoismies. Miekkonen on nähty muun muassa Star Warsissa, Star Trekissa, Mission: Impossiblessa ja Doctor: Who’ssa.

Pegg oli vierailemassa amerikkalaisessa radio-ohjelmassa, jossa häneltä kysyttiin eri fanikulttuureista ja mitä niistä on vaikein miellyttää.

– Star Wars. Mutta jos totta puhutaan, niin en minäkään välittänyt esiosista, kun ne tulivat ulos. Star Warsin fanikulttuuri on kuitenkin ehdottomasti toksisin tällä hetkellä, Pegg kertoo.

Pegg paljastaa olleensa osa toksista fanikulttuuria, koska myös hän vihasi Jar Jar Binksiä, kun Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka tuli teattereihin. Pegg on kertonut olevansa todella häpeissään käytöksestään.

Jar Jaria näytellyt Ahmed Best oli aikeissa tehdä itsemurhan hahmoonsa kohdistuneen vihan takia.

– Olen pyytänyt anteeksi kaikkia niitä asioita, joita olen Jar Jar Binksistä sanonut. Hahmon taustalla on tietenkin näyttelijä. Ahmed sai paljon kuraa niskaansa ja hän on kuitenkin vain ihminen. Hän kärsi todella paljon kaiken sen vihan takia ja minua hävettää myöntää olleeni osa sitä.

Best ei ole ainut Star Wars -näyttelijä, joka on saanut fanikunnan vihat niskaansa. Kelly Marie Tran joutui jättämään sosiaalisen median vihaisten fanipoikien takia. John Boyega sai myös rasistista lokaa niskaansa. Obi-Wan Kenobin Moses Ingram on viimeisin rasististen hyökkäyksien kohde.

Pegg pitää Star Trek -fanikuntaa rennoimpana, koska sarja on perustunut alusta alkaen monimuotoisuuteen.

– Kyse ei ole mistään ”ai, te olette nyt sitten wokeja?” Ei, sitä Star Trek on aina ollut. Ja sitten kun Star Warsiin lisätään vähän monimuotoisuutta, niin kaikki raivostuvat. Se on todella, todella surullista, Pegg sanoo.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa