Snatch-ohjaajan uusi rikoskomedia tuli Yhdysvalloissa teattereihin – Pahat pojat korjasi isomman potin

Brittiohjaaja palaa juurilleen.

27.1.2020 11:35

Brittiohjaaja Guy Ritchien uusi elokuva The Gentlemen sai Pohjois-Amerikan ensi-iltansa viikonloppuna. Laajalla näyttelijäkaartilla (muun muassa Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Hugh Grant, Colin Farrell) varustettu rikoskomedia tuotti ensi-iltaviikonloppunaan noin 11 miljoonaa dollaria.

Avaustuotto ei kuulosta suurelta, ja sillä heltisi vasta listan neljäs sija, mutta se vastaa sille asetettuja odotuksia. Elokuvan amerikkalainen levittäjä STX Entertainment hankki levitysoikeudet 7 miljoonalla dollarilla, eikä siitä odotetakaan Yhdysvalloissa jättihittiä. The Gentlemenin isommat kassavirrat tulevat muualta, ja se onkin jo kerännyt Yhdysvaltain ulkopuolisilla markkina-alueilla yli 20 miljoonaa dollaria.

Ritchie on viime vuosina tehnyt ison budjetin viihdetuotantoja, kuten King Arthur: Legend of the Sword ja Aladdin. The Gentlemen on häneltä paluu lajityyppiin, jolla hän tuli tunnetuksi. Ritchie loi maineensa rikoskomedialla Puuta, heinää ja muutama vesiperä (1998) ja Snatch (2000).

Listan ykkösenä jatkoi hyvää tulosta tehnyt Bad Boys for Life, joka keräsi toisena viikonloppunaan 34 miljoonaa dollaria ja kasvatti kokonaistuottonsa 120 miljoonaan. Kakkosena oli sotaelokuva Taistelulähetit – 1917, joka rikkoi viidentenä viikonloppunaan sadan miljoonan dollarin haamurajan.

Kolmoseksi sijoittui uusintaversio Eläintohtori Dolittle, joka on tuottanut odotettua heikommin, vaikka pääosaa esittää Marvel-tähti Robert Downey Jr. Dolittlen kokonaistuotto on toisen viikonlopun jälkeen 44 miljoonaa dollaria.

Yhdysvalloissa tuli viikonloppuna teattereihin myös kauhuelokuva The Turning, joka teki vaatimattoman 7,3 miljoonan dollarin avauksen. Elokuva on saanut huonot arvostelut, ja Cinemascoren ovensuukyselyssäkin tuli katsojilta heikoin mahdollinen arvosana F.

The Gentlemen tulee Suomessa teattereihin 21. helmikuuta. The Turning tuskin meillä saa teatterilevitystä. Sen sijaan meille tulee H.P. Lovecraftin tekstiin perustuva Color Out of Space, joka tuli nyt Yhdysvalloissa rajoitettuun levitykseen 85 teatterissa ja keräsi 242 000 dollaria. Color Out of Space nähdään meillä 14. helmikuuta.

Lähde: Forbes

Lisää luettavaa