Sonyn pomot: ”Saavat Paramountilla kiittää Venomia Top Gun: Maverickin menestyksestä”

Siellä ollaan oikein tosissaan pohdiskeltu näitä asioita.

Top Gun: Maverick on tahkonnut jo 1,2 miljardia dollaria maailmanlaajuisesti. Se on Tom Cruisen uran kovin saavutus.

Sonyn Pictures Motion Picture Groupin pomot Sanford Panitch ja Josh Greenstein arvioivat Top Gunin menestyksen johtuvan heidän omasta Venom-leffastaan.

Sony oli ensimmäisiä isoja studioita, joka uskalsi tuoda uutuuselokuviaan teattereihin keskellä koronapandemiaa. Sonyn Venom: Let There Be Carnage avasi lokakuussa 2021 90 miljoonalla dollarilla ja teki lopulta 506 miljoonaa. Sitä voi pitää hyvänä saavutuksena, kun iso osa teattereista oli vielä suljettuna.

Sonyn Ghostbusters: Afterlife julkaistiin marraskuussa 2021 ja se teki 204,4 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti.

Ja sitten tuli Sonyn ja Disneyn yhteistuotos Spider-Man: No Way Home, joka nappasi käsittämättömät 1,9 miljardia dollaria. Se avasi joulukuussa 2021.

– Ei kukaan muu uskaltanut julkaista silloin elokuvia. Muut studiot siirsivät elokuvansa kesälle. Otimme ison riskin Venomin kanssa. Tuplasimme panoksemme Ghostbustersilla, ja lopulta otimme jättipotin kotiin Spider-Manilla, Greenstein kertoo.

Näiden jälkeen tuli vielä Uncharted helmikuussa 2022, joka tienasi 401 miljoonaa dollaria.

Top Gun saa parhaillaan todella paljon näkyvyyttä. Kaikki sanovat nyt, että elokuvabisnes on tehnyt paluun. Voisin kuitenkin todeta, että Top Gun menestyi meidän uhkapelimme takia. Venom käynnisti sen janan, jonka huipulla Top Gun on nyt. Eivät nämä asiat tapahdu yhdessä päivässä.

Ihan looginen päättelyketju kyllä, mutta Sonyn pomot unohtavat muutaman muun ison hitin: A Quiet Place Part II:n, Black Widow’n, Fast & Furious 9:n, Jungle Cruisen, Free Guyn ja Shang-Chin.

Lähde: JoBlo

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut