Tron 3 oli kuvakäsikirjoitusta myöten jo valmis – Star Warsin ja Marvelin takia Disney päätti hylätä projektin

Todella surullinen juttu.

25.6.2022 16:20

Muun muassa uuden Top Gun: Maverickin ohjaaja Joseph Kosinski antoi haastattelun Vulturelle. Haastattelussa Kosinski paljastaa mitä tapahtui Tron: Ascension -elokuvalle, jota hän työsti esikoiselokuvansa Tron: Perinnön jälkeen.

Tron: Perintö tienasi lippuluukuilla 400 miljoonaa dollaria, mutta se ei ilmeisesti riittänyt Disneylle. Kosinski sanoi, että pääsi todella lähelle Tron: Ascensionin kuvauksia. ”Pääsin niin lähelle. Todella yritin”, hän kertoo.

Kolmannessa osassa ihmiset eivät olisi imeytyneet pelimaailmaan, vaan pelimaailma olisi vuotanut oikeaan maailmaan. ”Se oli eri Disney 2015 vuoteen mennessä. Kun tein Tron: Perinnön, he eivät omistaneet Marvelia tai Star Warsia. Kun saat nuo sateenvarjosi alle, käy järkeen, että rahat pistetään tunnettuun sarjaan, eikä omituiseen taideopiskelijaan, jolla on likaiset kynnenaluset”, Kosinski järkeilee.

”Jos olisin tehnyt Tron: Ascensionin, en olisi tehnyt Only the Bravea tai niitä elokuvia, jotka tein. Täytyy muistaa, että ensimmäinen Tron ei ollut hitti. Se on kulttiklassikko. Jos Tron: Perintö kokee saman kohtalon, en voisi olla enemmän innoissani.”

Lisää luettavaa