Star Wars -kirjassa selitettiin miksi Mace Windulla on violetti valomiekka – ja mistäs muut miekat saavat värinsä?

Entäs siniset ja vihreät?

14.6.2019 15:03

Star Wars -triviasta perillä olevat saattavat tietää, miksi Mace Windulla on violetti valomiekka. Alkuperäinen syyhän on se, että Samuel L. Jackson halusi hahmolleen sellaisen – ja George Lucas yllättäen suostui.

Mutta miksi valomiekka on violetti tarinallisesti? Tähän saatiin nyt selvyyttä Claudia Greyn kirjasta Master and Apprentice.

Kirja seuraa Obi-Wan Kenobin ja Qui-Gon Jinnin tehtävää, joka tapahtuu hiukan ennen esiosien tapahtumia. Obi-Wan tapaa reissullaan prinsessa Fanryn, joka kiinnostuu jedien valomiekasta. Obi-Wan esittelee kirjassa kunnioitusta herättävää asettaan ja selittää sen toimintaperiaatetta.

Obi-Wanin mukaan valomiekassa käytettävät kyberkristallit ammentavat värinsä jedistä itsestään. Väri voi olla sininen tai vihreä riippuen jedin ominaisuuksista. Joskus harvoin väri voi olla myös violetti – ja näin kävi Mace Windulle hänen rakentaessaan omaa valomiekkaansa.

Selityksiä on raportoidusti ollut aiemmin muitakin, mutta Master and Apprentice -kirjan kuvaus lienee se ”oikea” – nykyiseen viralliseen kaanoniin kuuluva.

Lähde: Screen Rant

Lisää luettavaa