Star Warseja ei olisi ilman tätä lyhytelokuvaa – siihen viitataan myös Finnin FN-2187-nimessä

Taustalla George Lucasia innoittanut teos.

Eeppinen Star Wars -saaga on saanut päätöksensä ainakin Skywalkereiden osalta. Valtavasta määrästä yksityiskohtia riittää kuitenkin löydettävää vielä pitkäksi aikaa.

John Boyegan esittämästä Finnistä on nyt keskusteltu maailmalla. Hahmon nimeen nimittäin liittyy muutamakin piilomerkitys.

Ensinnäkin numerosarja 2187 löytyy Tähtien sota -elokuvasta. Se oli Carrie Fisherin esittämän prinsessa Leian sellin tunnusnumero Kuolemantähdellä. Toiseksi se viittaa George Lucasia inspiroineeseen lyhytelokuvaan.

Lucas sai aikoinaan innostusta Star Wars -elokuvien tekemiseen Arthur Lipsettin lyhytelokuvasta 21-87. 9 minuuttia ja 33 sekuntia kestävä lyhytelokuva on teos, jonka hän kasasi ylijääneistä leikkaushuoneen filmipätkistä. Hän lisäsi joukkoon myös Montrealista ja New Yorkista kuvaamaansa materiaalia.

Lucas kertoi lampun syttyneen päänsä päälle, kun hän näki kyseisen lyhytelokuvan – siitä on siis tavallaan kiittäminen koko Star Wars -saagaa. Lyhärissä esimerkiksi mainitaan Jumalan lisäksi olevan toinen voima, josta Lucas sai idean Star Warsien Voimaan.

Elokuvan alussa nähdään myös C-3PO-tyyliin liikkuva henkilö. Kohdassa 5:20 puolestaan voi nähdä mielleyhtymiä Kloonien hyökkäyksessä nähtyihin kaminolaisiin. Leffasta voi varmasti bongata paljon muutakin.

Mainittakoon vielä, että 87-21 on yhteensä 66. Ja Palpatinen käskyhän Sithin kostossa oli ”Order 66.” Voit katsoa lyhytelokuvan alta.

YouTube video

Lähde: Digital Spy

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut