Star Wars: The Rise of Skywalker -hahmo melkein kuoli – Steven Spielberg taisi pelastaa hänet

Spoilereita The Rise of Skywalkerista.

Star Wars: The Rise of Skywalker -elokuvassa nähtiin lopussa keskeisessä asemassa olevan hahmon kuolema. Eräs toinenkin ja monien mielestä varmaan söpökin hahmo oli jossain vaiheessa tulilinjalla. Asiasta kertoi haastattelussa tehostespesialisti Neal Scanlan.

Scanlan paljasti Steven Spielbergin nähneen mekaanikko Babu Frikin The Rise of Skywalkerin ennakkonäytöksessä ihastuen siihen. Kimijin räjähdyksen jälkeen Spielberg kysyi heti: ”Mitä tapahtui Babulle?” Myös kaikki muut paikalla olleet olivat ihmetelleet asiaa. Elokuvan tässä versiossa Frikin kohtalosta kun ei ollut varmuutta.

Kenties ennakkonäytöksen ja Spielbergin vuoksi tekijät tulivat toisiin ajatuksiin hahmon kuolemasta ja näyttivät lopullisessa elokuvassa Frikin Zorii Blissin aluksella täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Raportoidusti ILM-tehostepajan expertit olivat lisänneet Frikin kohtaukseen hyödyntämällä hahmosta kuvattua käyttämätöntä materiaalia.

Konseptitaiteilija Ivan Manzella arveli, että Frikin piti todellakin alun perin kuolla – ja se oli tiettävästi kuvattukin. Myös ääninäyttelijä ja nukkea ohjannut Shirley Henderson oli yllättynyt nähdessään Frikin vielä Kimijin tapahtumien jälkeen.

Lähde: Empire

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut