Suomileffaa hehkutetaan Ranskassa: ”Elokuva vie meidät takaisin lapsuuteen”

Torille! Suomen luonto on vahvasti esillä Ranskassa.

21.3.2019 17:34

Suomalais-ranskalainen yhteistyöteos Ailo – pienen poron suuri seikkailu kerää ihastuneita kommentteja Ranskassa.

Luontoseikkailuelokuva Ailo – pienen poron suuri seikkailu sai Ranskan ensi-iltansa 13.3. ja keräsi 272 valkokankaalla avausviikonloppuna 65 000 katsojaa. Tähän mennessä elokuvan on nähnyt reilusti yli 70 000 elokuvissakävijää Ranskassa ja ensi viikonloppuna ensi-iltaan tulee yli kymmenen elokuvateatteria lisää. Suomessa elokuvan on nähnyt elokuvateattereissa jo yli 115 000 katsojaa.

Ranskan media huomioi elokuvaa ja erityisesti Suomea ja luontoamme. Ailo vie vahvasti Suomea ja sen luontobrändiä maailmalle. Suomen luontoa hehkutettiin Ranskan Elle-lehden jutussa näin: ”Elokuva vie meidät takaisin lapsuuteen ja haluaisimme, että joulupukin maa pysyisi ikuisesti tällaisena jäisen loiston ja revontulien luonnonsuojelualueena! Ekologinen viesti on selvä: metsiä on suojeltava, jotta tuhannet porot saavat vapaasti jatkaa kulkuaan Pohjolassa”.

Le Figaro vertasi Ailoa jopa Bambiin: ”Tämän lumien Bambin seikkailujen kautta, ohjaaja Guillaume Maidatchesky näyttää meille näiden majesteetillisten porojen todellisen vaelluksen suuressa Pohjolassa. Ailon vaellus Suomen ihanissa maisemissa on huumorilla sävytetty tarina lapsille.”

”Ailo-poro ja Suomen Lappi on lumonnut ranskalaiset katsojat ja Ailon tarinan menestys maailmalla avaa ovia myös Luontosinfonia-elokuvan levitykseen ulkomailla ja tekee Suomen luontoa tunnetuksi entisestään. Samalla se on osoitus siitä mittaamattomasta arvosta, joka luonnollamme ja metsillämme on, kun niitä suojellaan eikä ainoastaan pyritä käyttämään teollisuuden raaka-aineena. Maamme tulevaisuus on tämän kulttuurin säilyttämisessä”, iloitsee tuottaja Marko Röhr.

Ailo – pienen poron suuri seikkailu on suomalaisen MRP Matila Röhr Production Oy:n ja ranskalaisen Borsalino Productionsin tuottama fiktiivinen koko perheen luontoelokuva, joka on kuvattu Lapissa. Elokuvassa näkyy vahvasti MRP:n tuottamien Metsän tarina ja Järven tarina -elokuvien ja niiden tekijöiden kädenjälki.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut ranskalainen luontoelokuvaohjaaja Guillaume Maidatchevsky. Elokuvan toisena pääkuvaajana työskenteli Teemu Liakka ja äänisuunnittelusta vastasi Juha Hakanen, eläinvastaavana oli Tuire Kaimio. Orkesterimusiikki on tehty yhteistyössä ranskalaisen säveltäjän Julien Jaouenin ja palkitun suomalaisen säveltäjän Panu Aaltion kanssa.

Ailo -pienen poron suuri seikkailu sai maailmanensi-iltansa Suomessa 21.12.2018.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia