Tänään tv:ssä: Armottoman väkivaltainen elokuva sai ilmestyessään murska-arviot – Nykyään sitä ylistävät sekä kriitikot että leffafanit

IMDb-arvosana 8,2.

1.3.2023 05:00

Vuonna 1983 valmistunut ScarfaceArpinaama on uusintafilmatisointi Howard Hawksin klassikosta vuodelta 1932.

Kun Brian De Palma ohjasi Oliver Stonen käsikirjoittaman uuden version, ei jäljelle jäänyt kuin tarinan runko. Al Caponea muistuttava päähenkilö on muutettu kuubalaiseksi emigrantiksi ja tapahtumapaikka on Chicagon sijaan Miami.

Alkuperäisen elokuvan tapaan myös De Palman Scarface kertoo alamaailman vaikuttajan nousun ja tuhon. Kuubalainen pakolainen ja pikkurikollinen Tony Montana (Al Pacino) saapuu Yhdysvaltoihin paremman elämän toivossa.

Ystävänsä Mannyn (Steven Bauer) avulla Tonysta tulee yksi alamaailman kuninkaista.

Al Pacinon roolityö on armottoman väkivaltaisen elokuvan ehdoton selkäranka. Hän esittää Tony Montanaa valtaisalla intensiteetillä.

Scarface oli ilmestyessään lähes poikkeuksetta kriitikkojen inhoama elokuva. De Palma oli jopa Razzie-ehdokkaana huonoimmasta ohjauksesta.

Sittemmin Scarface on noussut lähes yhtä arvostetuksi klassikoksi kuin alkuperäinen elokuva. Elokuvan klassikkoasemasta ovat nykyään yhtä mieltä sekä kriitikot että leffafanit.

Scarface esitetään nyt Subilla kahteen otteeseen:

  • Ke 01.03.2023 klo 21.10
  • La 04.03.2023 klo 23.05

Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa