Tänään tv:ssä: Ensimmäistä kertaa Suomen kanavilla – Onko tämä kaikkien aikojen paras supersankarielokuva?

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2016 valmistunut Deadpool.

Ryan Reynolds löysi oman paikkansa universumista supersankarielokuvalla, joka yllätti aivan jokaisen: niin Reynoldsin itsensä, Foxin pomot, katsojat kuin kriitikotkin. Lapsilta kielletylle antisankarileffalle ei ennakkoon annettu kovinkaan kummoisia menestymismahdollisuuksia, mutta vastoin kaikkia todennäköisyyksiä se rikkoi hurjan määrän erilaisia katsoja- ja lippuluukkuennätyksiä.

Deadpool on tavanomainen supersankarin syntytarina, vaikka pohjimmiltaan se on perinteitä kunnioittava palkkamurhaajan ja ilotytön välinen rakkauselokuva. Söötin siirappisen rakkaustarinan päälle on ripoteltu aimo annos räjähtävää toimintaa, irtojäseniä, pääosumia, silmitöntä väkivaltaa, kidutusta, seksiä, alastomuutta ja poliittisesti epäkorrekteja vitsejä.

Alapäähuumoria viljelevä, räävittömän sekopäinen Deadpool yrittää kaikkensa ollakseen epäsuosittu, vihattava ja inhottava elokuva. Siinä on jopa niin kliseisiä kohtauksia, että itse Deadpool haukkuu niitä katsojille. Neljäs seinä murretaan kerta toisensa jälkeen aivan kuten sarjakuvissakin. Elokuva on niin itsetietoinen omasta surkeasta olemassaolostaan, että siitä tulee miltei leffan kantava voima. Lopulta Deadpool kuitenkin onnistuu olemaan kaikkien aikojen parhaita supersankarielokuvia, ehkä jopa paras niistä.

Jos räävitön huumori ja rankka toiminta ovat lähellä sydäntä, on Deadpool nappivalinta. Pitää kuitenkin muistaa, että vaikka niitä muita supersankarileffoja voi katsella koko perheen voimin, tulee Deadpool aiheuttamaan unettomia öitä ja traumoja perheen pienimmille.

Deadpool esitetään Suomen tv-ensiesityksenä Subilla keskiviikkona 12.09.2018 klo 21.00. Uusinta lauantaina 15.9. klo 21.00. Katso alta klippi elokuvasta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat