Tänään tv:ssä: Harvinaisen uskottava poliisielokuva – Päätähti oli murhan silminnäkijänä valmistautuessaan kuvauksiin

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2012 valmistunut End of Watch – Poliisit.

Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) ja Mike Zavala (Michael Peña) ovat poliiseja, jotka yhdessä turvaavat Los Angelesin katuja partioautollaan. Haastavan työn lisäksi miehiä yhdistää ajan myötä kehittynyt ystävyys, joka ulottuu myös heidän perheisiinsä.

Brianilla on lisäksi käynnissä projekti, jonka johdosta hän kuvaa parivaljakon partiotehtäviä minikamerallaan ja kiinnittää pieniä kameroita myös heidän univormuihinsa. Ohjaaja-käsikirjoittaja David Ayer (Suicide Squad) hyödyntää myös tätä ”Brianin kuvaamaa” materiaalia tuodakseen kerrontaan lisää energiaa.

Eräänä päivänä poliisit pysäyttävät tutkimustensa pohjalta auton, jonka matkustajat reagoivat väkivaltaisesti. Kohtaaminen johtaa vielä suurempaan juttuun, kun Brian ja Taylor takavarikoivat pahamaineisen huumekartellin raha- ja asekätkön.

Valitettavasti rikollisorganisaatio kirjaa miehet saman tien tappolistalleen. Siitä tulee myös elokuvan alkuperäinen nimi End of Watch. ”Vuoron päättyminen” tarkoittaa amerikkalaisten poliisien kielenkäytössä virantoimituksessa surmansa saanutta lainvalvojaa.

Osana elokuvaan valmistautumista Gyllenhaal ja Peña tekivät viiden kuukauden ajan 12-tuntisia työpäiviä oikeiden poliisien kanssa. Ensimmäisenä päivänä Gyllenhaal oli murhan silminnäkijä.

Poliisit nähdään Hero-kanavalla tiistaina 23.04.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat